Мер Слов'янська вважає, що депутати спеціально затягують прийняття бюджету міста

Мер Слов'янська вважає, що депутати спеціально затягують прийняття бюджету міста

Укрінформ
Слов'янському міському голові Вадиму Ляху важко відповісти на питання, коли буде прийнятий бюджет міста на 2021 рік. Він підкреслює, що від нього це не залежить. Водночас він вважає, що питання затягується штучно, і покладає провину за це на керівників партій.

Про це 12 квітня він сказав по телефону кореспондентові Укрінформу, коментуючи ситуацію з прийняттям міського бюджету на 2021 рік.

«Зробити якісь припущення, чи буде прийнятий бюджет міста, що буде прийнято, дуже складно. Не від мене це залежить», - сказав мер.

Він пояснив, що після того, як місяць тому було затверджено проект бюджету міста у профільних депутатських комісіях, «більшість в міському депутатському корпусі вже двічі на двох сесіях внесла зміни вже до існуючого проекту бюджету, і ці зміни не були узгоджені з розподільниками бюджетних коштів» .

Лях підкреслив, що на кожну сесію депутати від партій «Наш край», ОПЗЖ, «За мир і розвиток» раптово вносили зміни щодо перерозподілу бюджетних коштів, які були діаметрально протилежні одна одній і на комісіях раніше не обговорювалися. Тому питання про прийняття бюджету міста відкладалося, знову збиралися комісії та розглядали ці нові пропозиції.

За словами мера, депутати дають гроші з бюджету то на один напрямок, то знімають, то перенаправляють на інший, і так далі, навмисне затягуючи прийняття бюджету.

«Я бачу, що вони хочуть затягнути і якомога довше не приймати цей проект... Я впевнений, що серед депутатського корпусу є багато шанованих людей, які хвилюються за місто, але у зв'язку з тим, що у них імперативний мандат - музику сьогодні замовляють керівники партій. І я думаю, що депутати просто йдуть на поводі у своїх тіньових лідерів або офіційних лідерів, які говорять їм, що робити. Депутати, напевно, вже самі зараз і не розуміють, яку мету вони переслідують... Мабуть, через імперативний мандат їм погрожують, що вони залишать списки», - пояснив Лях таку поведінку депутатів більшості в міськраді.

Він сказав, що 12 квітня відбулося засідання позачергової сесії міськради, на якому розглядалося питання щодо ремонту аварійного мосту. Потім повинні були розглянути ініціативу депутатів фракцій «Наш край», ОПЗЖ, «За мир і розвиток» про недовіру меру. Але ініціатори цього питання у повному складі залишили сесію і не голосували. Засідання процесуально було перенесено, питання залишилося відкритим.

«А тепер за процедурою не можемо призначити на 26 квітня чергову сесію міськради, як раніше планували, і сформувати порядок денний. Тому що тепер потрібно сьогоднішню позачергову сесію закрити - зібрати депутатів, щоб був кворум тощо. А потім призначати дату щодо нової. Звісно, я розсилатиму питання депутатам, а далі вже питання - будуть вони збиратися на комісії, не будуть, невідомо», - поскаржився Лях.

Читайте також: У Слов'янську сесія міськради відбулася, але бюджет міста знову не прийняли

Як повідомляв Укрінформ, у Слов'янську через розбіжності між депутатами міської ради досі не прийнято бюджет міста на 2021 рік. Мер Слов'янська Вадим Лях повідомляв, що через це виникають проблеми з наданням медичної допомоги населенню, страждають інші напрямки життєдіяльності міста: ремонт доріг, прийняття інвестпроектів; а з 1 березня скорочено на 15% подачу питної води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-