Бригади «швидкої» здійснюють до 19 тисяч виїздів на добу - МОЗ

Бригади «швидкої» здійснюють до 19 тисяч виїздів на добу - МОЗ

Укрінформ
Бригади екстреної медичної допомоги упродовж останнього тижня здійснюють у середньому 17-19 тисяч виїздів на добу. 

Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, передає кореспондент Укрінформу.

"Упродовж останнього тижня ми маємо пікові навантаження на службу екстреної медичної допомоги, у нас високий рівень госпіталізації. Якщо говорити про екстренку, то це в середньому щодоби 17-19 тис. виїздів бригад", - сказала Микичак.

Читайте також: Як отримати допомогу пацієнтам з орфанними хворобами: роз'яснення від Нацслужби здоров'я

За її словами, спостерігається зменшення навантаження на бригади екстреної допомоги в Івано-Франківській та Закарпатській областях, водночас залишається високим навантаження у Запорізькій, Одеській та Харківській областях. Вона повідомила, що наразі у лікарнях знаходиться 42 145 пацієнтів із підтвердженим COVID-19 та 6 359 пацієнтів з підозрою на інфекцію. При цьому в Києві, Житомирській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській та Хмельницькій областях зайняті понад 70% ліжок з підведеним киснем.

Микичак закликала українців дотримуватися карантинних обмежень, зокрема, користуватися масками, зберігати дистанцію та зменшити мобільність. "Припиніть брати приступом транспорт. Знайдіть можливість працювати дистанційно у всіх тих випадках, коли це можливо", - наголосила заступниця міністра.

Читайте також: Програма медгарантій: на лікування COVID-19 виділили 10 мільярдів

Микичак підкреслила, що вакцинація проти коронавірусу допомагає подолати інфекцію тільки у поєднанні з дотриманням протиепідемічних правил.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 11 квітня, зареєстрували 7 856 нових випадків COVID-19. Померли 287 людей, одужали 5 355 осіб. За весь час пандемії в Україні захворіли 1 861 105 осіб; одужали 1 416 215 осіб; летальних випадків – 37 301.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-