На Харківщині відкрили дитячий садочок - фото

На Харківщині відкрили дитячий садочок - фото

Велике будівництво
Укрінформ
У рамках «Великого будівництва» в місті Південне, що за 18 км від Харкова, 12 квітня розпочав роботу дитячий садок.

Про відкриття закладу повідомила пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«За інформацією завідувачки Південноміського ДНЗ Олени Вародової, дитячий садок після тривалої реконструкції розпочав роботу, сьогодні у закладі приймали перших 30 вихованців», - йдеться у повідомленні.

Кожного дня, обіцяє Вародова, в садочку збільшуватимуть кількість вихованців, діти поступово адаптуватимуться до садка. Після реконструкції заклад зможе прийняти 205 вихованців (до робіт – лише 75). Разом з набором дітей у групи набирають працівників. Наразі у закладі працюють 42 особи.

Як повідомляв Укрінформ, Харківська ОДА анонсувала відкриття садочка в Південному 1 вересня 2020 року. 2 вересня заклад оглянув Президент Володимир Зеленський у рамках робочої поїздки в регіон. На той час роботи, початі у 2018-му, були практично завершені. У закладі провели реконструкцію наявної будівлі та звели новий корпус. Садок забезпечили всіма необхідними меблями, кухнею та провели упорядкування території. Однак садок так і не ввели в експлуатацію.

Читайте також: У Дніпрі модернізують будівлю найстарішої гімназії

Наприкінці січня 2021 року голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук провела на об’єкті виїзну нараду, аби розв'язати питання з відкриттям закладу. З’ясувалося, не вистачало висновку ДАБІ для введення в експлуатацію котельні. Як повідомляло кореспонденту агентства поінформоване джерело, котельня садочка була технічно готова до підключення, однак через помилки в оформленні документів інспекція її не приймала. Було вирішено не шукати винних, а якнайшвидше відкрити заклад, під'єднавши його до іншої котельні.

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» стартувала 1 березня 2020 року. За рік в країні було збудовано чи реконструйовано 114 шкіл, 100 дитсадків і 101 спортивний об’єкт, оновлено 3900 км доріг державного значення.

У планах на 2021 рік - побудувати чи реконструювати 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів, 177 приймальних відділень лікарень.

Фото пресслужби Харківської облдержадміністрації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-