Львівські нейрохірурги успішно прооперували дитину з важкою пухлиною

Львівські нейрохірурги успішно прооперували дитину з важкою пухлиною

Укрінформ
Лікарі-нейрохірурги у Львові успішно прооперували 4-річного хлопчика із Закарпаття, в якого діагностували інтрамедулярну пухлину спинного мозку та стовбура головного мозку, одну із найскладніших патологій в нейрохірургії.

Як передає Укрінформ, про це Львівська міська дитяча клінічна лікарня повідомила у Фейсбуці.

«Дитина хворіє впродовж останніх 2 місяців. У нього було порушення координації рухів, ходи та виражена слинотеча. Батьки зверталися до багатьох спеціалістів різних спеціальностей в області, а близько 2-х тижнів тому дитині вперше було проведено ЯМРТ голови і хребта, та виявлено новоутворення спинного мозку на рівні С1-С6 хребців та стовбура головного мозку», - розповів лікар-нейрохірург дитячої лікарні Тарас Микитин.

Читайте також: В Японії вперше у світі хворому на COVID-19 пересадили легені від живого донора

За його словами, складність патології полягає в тому, що це пухлина в каналі спинного мозку, яка розтискає весь спинний мозок із середини, тому віднімає руки та ноги.

Батьки звернулися до спеціалістів нейрохірургічного відділення Міської дитячої клінічної лікарні у Львові за допомогою, де хлопчика успішно прооперували.

«25 березня ми прооперували дитину. Було проведено тотальне видалення утвору зі спинного мозку та зі стовбуру мозку. Операція тривала 9,5 год. з використанням нейромоніторингу. У післяопераційний період хлопчик два дні був у реанімаційному відділенні. Контрольне ЯМРТ показало тотальне видалення утвору», - зазначив Микитин.

Читайте також: У Запоріжжі провели хірургічну операцію тривалістю 15 годин

Лікар уточнив, що зараз дитина перебуває у відділенні нейрохірургії, з хлопчиком працюють реабілітологи. У нього очікуваний легкий парез у лівих кінцівках, який з кожним днем регресує. Але він ковтає їжу, відновилася чітка звична мова і припинилася слинотеча.

Оперували хлопчика нейрохірург, к.м.н, доцент кафедри неврології Ужгородського національного університету Юрій Чомоляк та лікарі нейрохірургічного відділення міської дитячої лікарні – Тарас Микитин та Ігор Гоменюк.

Фото Львівської міської дитячої клінічної лікарні, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-