На Сумщині оновлюють сім приймальних відділень лікарень

На Сумщині оновлюють сім приймальних відділень лікарень

Велике будівництво
Укрінформ
На Сумщині за президентською програмою «Велике будівництво» ремонтують приймальні відділення у семи лікарнях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Сумської Обласної державної адміністрації.

Зазначається, що вже майже готові до відкриття чотири приймальних відділення у містах Суми, Ромни, Охтирка та Шостка. У приймальному відділенні Роменській ЦРЛ завершують ремонтні роботи.

«У рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» по всій країні відкриваються оновлені сучасні приймальні відділення. Сумщина також активно працює в цьому напрямку. На сьогодні в області вже майже готові до відкриття три приймальних відділення в містах Суми, Ромни та Шостка. Саме в такому приймальному відділенні невідкладної допомоги хворий буде мати можливість отримати всебічне обстеження та діагноз», - розповів голова Сумської ОДА Василь Хома.

Читайте також: У Кропивницькому реконструювали приймальне відділення лікарні

За його словами, раніше на це людина витрачала декілька годин. Згідно з новими стандартами, забезпечити які стало можливим у рамках президентської програми, все обстеження має займати максимум 20 хвилин, у найскладніших випадках – 30 хвилин.

У чотириповерховій будівлі Роменської районної лікарні зробили перепланування, спеціально для маломобільних груп населення на підлозі вимостили смугу з «тактильної плитки» – для кращого орієнтування. Наразі у приймальному відділенні Роменської ЦРЛ завершують останні ремонтні роботи та встановлення діагностичного обладнання. До здачі в експлуатацію також майже готове й відремонтоване хірургічне відділення лікарні.

Читайте також: Реконструкцію обласних лікарень планують почати у другому півріччі

За словами Василя Хоми, реконструкція приймального відділення у Роменській ЦРЛ обійдеться у 7 млн грн, з них 3,5 млн виділили з міського бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко розповів, що у 2021 році будуть реконструйовані 177 приймальних відділень по всій країні.

Фото Сумської Обласної державної адміністрації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-