Коронавірус у Вінниці: кількість важкохворих не зменшується попри спад інфікувань

Коронавірус у Вінниці: кількість важкохворих не зменшується попри спад інфікувань

Укрінформ
У Вінниці, попри зменшення кількості нових випадків COVID-19, зайнятість реанімаційних ліжок важкими хворими не зменшується.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«Завантаженість ліжкового фонду пацієнтами з підтвердженим COVID-19 у міських закладах складає 44 %, включно з підозрами на коронавірус – 64 %. Кількість пацієнтів, які госпіталізуються, зменшилась, але реанімації залишаються заповненими. Тобто кількість важких пацієнтів не зменшується», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Коронавірус у Вінниці: мер заявляє, що зайняті всі реанімаційні ліжка

Зазначається, що за останніх сім днів коронавірус виявлено у 926 вінничан, попереднього тижня – у 1153, три тижні тому COVID-19 було діагностовано у 1416 осіб. Дещо стабілізувався показник смертності: останнього тижня зафіксовано 47 летальних випадків, попереднього – 52. Натомість у реанімаціях опорних медичних закладів Вінниці, які займаються лікуванням пацієнтів з COVID-19, кількість важких пацієнтів стала упродовж трьох тижнів.

Наразі у Вінниці продовжують хворіти 7737 мешканців громади. Стаціонарно лікуються 393 людини (5%), решта – амбулаторно.

Читайте також: Вінниця звільнила бізнес від орендної плати через січневий локдаун

Під контролем сімейних лікарів перебуває 5761 людина. З них 856 – члени сімей і контактні громадяни, 4738 – з встановленим COVID-19 (легкий або безсимптомний перебіг) та 167 – з підозрою на коронавірус.

Станом на ранок понеділка на Вінниччині зафіксовано 159 нових випадків COVID-19, летальних випадків за добу – 16. За увесь час пандемії коронавірус лабораторно підтверджено у 62 999 мешканців регіону. Вінниччина перебуває у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки, посилені карантинні обмеження продовжено до 19 квітня.

В Україні на ранок 12 квітня виявлено 7 856 нових випадків COVID-19. Померли 287 людей. З початку пандемії захворіли 1 861 105 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-