У Маріуполі за 120 мільйонів гривень реконструюють басейн

У Маріуполі за 120 мільйонів гривень реконструюють басейн

Велике будівництво
Укрінформ
У Маріуполі за президентською програмою «Велике будівництво» реконструюють єдиний в області критий 50-метровий плавальний басейн «Нептун», вартість робіт становить 120 млн грн.

Про це повідомив начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик на брифінгу в Краматорську, передає кореспондент Укрінформу.

«Ця реконструкція розпочалась у 2019 році, частину робіт виконано, наприкінці 2020 року було здійснено коригування проєкту. 2 березня 2021 року завершені тендерні процедури по проєкту та укладено договір, згідно з яким розпочаті роботи з реконструкції. На сьогодні вони відбуваються згідно з затвердженим графіком, готовність об’єкту складає 38 %», - розповів Мицик.

Читайте також: У Кропивницькому реконструювали приймальне відділення лікарні

Він нагадав, що загальна кошторисна вартість робіт на цьому проєкті складає 120 млн грн, фінансування здійснюється за рахунок субвенції з Державного бюджету та коштів міського бюджету. Залишкова вартість робіт складає 83,7 млн грн, в тому числі 18 млн грн планує виділити місто Маріуполь.

Після завершення робіт об’єкт відповідатиме всім вимогам, необхідним для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань з не менш ніж п’яти олімпійських видів спорту. Це плавання, синхронне плавання, водне поло, стрибки у воду та стрибки на батуті, пояснив Мицик.

Читайте також: На Хмельниччині до програми «Велике будівництво» включили 53 об’єкти

Як повідомлялося, Донецька область у 2021 році запланувала реалізовувати 34 проєкти в рамках президентської програми «Велике будівництво». 29 з цих проєктів мають соціальну спрямованість (школи, дитсадки, медичні заклади, спортивні об’єкти), 5 – це проєкти економічного розвитку. Більшість із запланованого має бути завершено до кінця цього року (21 проєкт), решта (13) - у 2022 році.

Президентська програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч у межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-