У Херсоні презентували видання про англійського філантропа Джона Говарда

У Херсоні презентували видання про англійського філантропа Джона Говарда

Укрінформ
У Херсоні презентували видання про англійського філантропа і реформатора тюремної системи Джона Говарда, який увійшов в історію міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА.

«У Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара відбулася презентація знакового українського видання монографії британської письменниці Тесси Уест «Цей дивний містер Говард» («The Curious Mr Howard»). Монографія висвітлює сповнений благородства і натхненого гуманізму життєвий шлях Джона Говарда (1726-1790) – англійського філантропа і реформатора тюремної системи, який увійшов в історію Херсона», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Херсон посилює карантин — що буде під забороною

Як зазначається, ще у 2010 році британська письменниця Тесса Уест вперше приїхала у Херсон, щоб зібрати матеріал про херсонський період життя Говарда для своєї майбутньої книги. Адже саме в Херсоні він провів останні місяці свого життя. Завдяки співпраці Херсонської торгово-промислової палати, Херсонського державного університету та видавництва “Олді+”» ця книга побачила світ в перекладі російською мовою.

Авторка оригінального видання Тесса Уест та представник видавництва «Waterside Press» (Великобританія) Брайан Гібсон долучилися до презентації за допомогою онлайн-зв’язку. Авторка розповіла про особливості роботи над книгою.

Враженнями від роботи над перекладом поділилася Олена Хан, доцент кафедри англійської філології та прикладної лінгвістики факультету української та іноземної філології та журналістики Херсонського державного університету, яка півтора роки працювала над виданням.

Читайте також: У Херсоні відкрилася виставка, присвячена польському генералу Заруському

Під час роботи над виданням принциповим було те, що всі учасники проєкту мали бути херсонцями. Тому над дизайном видання працювали Жанна Кобельчук (Херсонська студія дизайну «LuxaDesign») та Віталій Крижановський – доцент кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету, голова обласного осередку Спілки дизайнерів України.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні презентовано Стратегію розвитку читання на 2021-2025 роки, яка передбачає оновлення бібліотечних фондів. Відповідно до міжнародних норм, воно має становити щороку 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-