Вінниччина ще на тиждень продовжила посилений карантин

Вінниччина ще на тиждень продовжила посилений карантин

Укрінформ
На Вінниччині посилені карантинні обмеження продовжили ще на тиждень - до 19 квітня.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ. 

«Згідно з протоколом №9 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 09.04.2021 року, на території Вінницької області продовжено термін посилених обмежувальних протиепідемічних заходів з 00.00 годин 12 квітня до 00.00 годин 19 квітня 2021 року», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, у зазначений період на Вінниччині заборонено проведення всіх масових розважальних спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних заходів без участі глядачів, а також проведення культурних масових заходів. Заборона поширюється на приймання відвідувачів у театрах, концертних організаціях, кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури. Не дозволяється приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Читайте також: «Червону» зону ввели на Харківщині та скасували на Прикарпатті

Посилені карантинні обмеження стосуються і діяльності культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення. Заборонене проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Комісія рекомендує головам РДА, сільським, селищним, міським головам заборонити на строк дії пролонгованих обмежень відвідування закладів освіти усіх типів та форм власності її здобувачами, в тому числі учнями 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, крім здобувачів закладів дошкільної та спеціальної освіти.

Протоколом ТЕБ та НС також передбачено посилити, в межах компетенції, відповідним службам області заходи щодо проведення перевірок та дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів в громадському транспорті, закладах торгівлі та громадського харчування, агропродовольчих (промислових) ринках, розважальних закладах області.

Читайте також: На Вінниччині за добу коронавірус забрав 25 життів – найбільше з початку пандемії

Станом на ранок п’ятниці на Вінниччині зафіксовано 640 нових випадків COVID-19, летальних випадків за добу – 25. За увесь час пандемії коронавірус лабораторно підтверджено у 62 259 мешканців регіону. Вінниччина перебуває у “помаранчевій” зоні епідемічної небезпеки.

В Україні на ранок 9 квітня виявлено 19 676 новин випадків коронавірусу, з початку пандемії захворіли 1 823 674 особи, 36 381 – померла. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-