Брак медперсоналу в Одесі не дозволяє задіяти усі COVID-ліжка - Труханов

Брак медперсоналу в Одесі не дозволяє задіяти усі COVID-ліжка - Труханов

Укрінформ
З опорних муніципальних лікарень Одеси за минулий рік звільнилося майже півтисячі медпрацівників. Нестача медперсоналу в Одесі не дозволяє задіяти всі розгорнуті ліжко-місця в місті, зокрема в міській лікарні №8.

На цьому наголосив міський голова Геннадій Труханов під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування, яке проходило в Одесі, передає Укрінформ.

«У місті не вистачає лікарів-анестезіологів, терапевтів, інфекціоністів та середнього медичного персоналу. Це, в тому числі, пов'язано з відтоком кадрів за кордон. Наприклад, з опорних муніципальних лікарень за минулий рік звільнилося 466 медпрацівників, з них 71 висококваліфікований лікар. Ми підготували лаборантів для нашої ПЛР-лабораторії, а частина з них після навчання виїхала працювати до Польщі. І ми не можемо їх засуджувати, тому що кожен шукає кращих умов», - сказав Труханов.

Читайте також: «Червону» зону ввели на Харківщині та скасували на Прикарпатті

Він уточнив, що на сьогодні всі муніципальні лікарні заповнені. Місць бракує. В міській лікарні №8, де в короткий термін, за три місяці, було проведено ремонт, розводку кисню, закуплено обладнання і все необхідне, на чотирьох поверхах розгорнуто 120 ліжко-місць. Через брак персоналу почали прийом з 40 пацієнтів.

«Сьогодні, коли нам на допомогу прийшли інтерни, лікарня приймає 60 пацієнтів. Проводиться набір персоналу. Ми можемо відкрити ще сотні ліжко-місць, але якщо не буде кисню і медперсоналу, то вони не дадуть користі», - підкреслив Труханов.

Як інформує у Фейсбуці Одеська облдержадміністрація, за минулу добу на території Одеської області за даними ДУ «Одеського лабораторного центру МОЗ України» COVID-19 лабораторно підтверджено у 1 194 осіб (діти – 42, медпрацівники – 21).

З початку пандемії підтверджених випадків у регіоні – 118 743 (70 372 – жінки, 48 371 – чоловіки). Летальність – 2 056 (1 115 померлих - в Одесі, решта - в області).

В Україні за минулу добу, 8 квітня, зареєстрували 19 676 нових випадків COVID-19. Померли 419 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-