На Закарпатті відремонтують міст через річку Тересва

На Закарпатті відремонтують міст через річку Тересва

Велике будівництво
Укрінформ
У Закарпатській області за програмою Президента «Велике будівництво» у 2021 році почнуть ремонт мосту через річку Тересва, розташованого на дорозі Н-09 Мукачево — Рахів — Івано-Франківськ — Львів, який має виходи до кордону з 4 країнами ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної державної адміністрації.

«Термін реконструкції мосту (Тересвянського - ред.) згідно з документацією триватиме два роки. Однак надалі відремонтований за сучасними стандартами міст, котрий має надважливе значення для логістики регіону, буде надійно служити закарпатцям і гостям області», - сказав перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Читайте також: У Чорнобильській зоні відремонтують 40 кілометрів дороги

Зазначається, що проєкт реконструкції аварійного Тересвянського мосту вже перебуває на завершальному етапі. Міст через річку Тересва розташований на дорозі Н-09 Мукачево — Рахів — Івано-Франківськ — Львів. На мосту влаштували тонкошарове асфальтне покриття для безпечного проїзду, бо міст є стратегічно важливим об’єктом. Але ці роботи були проведені суто для забезпечення проїзду, і не є етапом реконструкції мосту, уточнили в ОДА.

Читайте також: На Прикарпатті на дорозі Р-24 ремонтують і будують мости

Нинішній стан мосту за експертною оцінкою визначений як обмежено працездатний. У 2019 році тут ввели тимчасове обмеження руху із забороною проїзду транспортних засобів загальною вагою понад 7 тонн. Перевізники вимушені об’їжджати аварійний міст місцевими дорогами, роблячи «гак» у 32 км.

Читайте також: Реконструкція доріг стартувала в усіх регіонах — Кирило Тимошенко

Міст є невід’ємною частиною транспортного коридору області, який має виходи до кордону з 4 країнами ЄС. Через нього пролягає шлях для мешканців Рахівського та Тячівського районів, до обласного центру Закарпаття та Мукачева.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента та координатор програми Володимира Зеленського «Велике будівництво», заявив про те, що проїзд верховою частиною Запорізького мосту був відкритий у грудні минулого року, а низову частину відкриють цього року до 30-річчя Незалежності.

Фото Закарпатської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-