Мешканці Покровська через борги постачальника отримуватимуть воду за графіком

Мешканці Покровська через борги постачальника отримуватимуть воду за графіком

Укрінформ
У Покровську на Донеччині з 9 квітня через скорочення на 15% водопостачання міста, що пов'язано з боргами міськводоканалу перед КП «Компанія «Вода Донбасу», запроваджено графік подачі води для населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Покровський міський голова Руслан Требушкін у передачі «Точка зрения» на місцевому телеканалі «Орбіта».

При цьому мер пообіцяв, що введення графіка подачі води - поки що вимушений захід і влада міста вирішить цю проблему.

«На найближчу сесію міськради винесено питання, були переговори з «Водою Донбасу», що ми виділяємо на цей бюджетний рік 5 млн грн для погашення старої заборгованості. І в такому разі нам у повному обсязі відпускатимуть воду. Тому ми сподіваємося, що після цієї сесії і виділення першого траншу питання 100% подачі води, необхідної для міста, поновиться», - сказав Требушкін.

Читайте також: На Луганщині почалося знеструмлення об’єктів водоканалу через борги

У передачі прозвучало, що борг КП «Покровськводоканал» перед КП «Компанія «Вода Донбасу» наразі, з урахуванням боргів минулих років, становить 137 млн ​​418,4 тис. грн, і тут борги за послуги централізованого водопостачання становлять 88 млн 167, 7 тис. грн і централізоване водовідведення - 49 млн 251,7 тис. грн. У цій сумі боргів є і борги приватних підприємств, за багатьма з яких тривають суди, є і борги населення, які зараз становлять близько 21 млн грн.

Требушкін пояснив, що великою проблемою в місті є зношування водопровідних труб, насосів, унаслідок чого втрати води через прориви в минулому 2020 році становили близько 58%. За його словами, в цьому році зменшили ці втрати і за три місяці вони становили 45%, але для економічного балансу втрати не повинні перевищувати 30%. Тому левова частка коштів іде на ремонт міського водогону та його утримання, а борги накопичуються.

Мер зазначив, що для скорочення втрат води в місті буде потрібно як мінімум 5 років для оновлення труб, насосів та лічильників обліку води.

Покровськ - місто обласного значення в Донецькій області України, адміністративний центр Покровського району і центр Покровської територіальної громади. Чисельність населення - 86 295 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-