У Харкові 19-річного юнака засудили до дев'яти років ув'язнення за смертельну ДТП

У Харкові 19-річного юнака засудили до дев'яти років ув'язнення за смертельну ДТП

Фото
Укрінформ
Київський райсуд Харкова визнав винним 19-річного харків'янина в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України), та призначив дев'ять років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

"Суд встановив, що 19-річний молодик керував автомобілем Toyota Land Cruiser у стані алкогольного сп’яніння. На автошляху, яким їхав водій, проводилися роботи, а на дорозі були розташовані огорожі для організації двостороннього руху транспорту по одній половині. Також на місці були встановлені дорожні знаки, що завчасно інформували про проведення дорожніх робіт та вказували напрямок для об’їзду. Але водій позашляховика, ігноруючи знаки, прискорився та виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем ZAZ Lanos. В результаті на місці загинули 41-річний водій та 15-річна пасажирка автомобіля ZAZ Lanos", - йдеться у повідомленні.

У Харкові 19-річного юнака засудили до 9 років ув'язнення за смертельну ДТП/Фото: khar.gp.gov.ua

Водій позашляховика визнав повністю вину в скоєному кримінальному правопорушенні. Родичі загиблих заявили компенсацію у розмірі 2 млн грн, але наразі обвинувачений компенсував 100 тис. грн.

Читайте також: Смертельна ДТП на «острівці безпеки» у Харкові: суд продовжив запобіжний захід підозрюваним

У зв'язку зі ступенем тяжкості злочину та тим, що водія й до цього позбавляли прав за водіння в нетверезому стані, прокурор клопотав про призначення максимальної санкції, яка передбачає 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, аварія сталася 21 жовтня 2020 року в районі розвилки автодоріг Київ - Харків - Довжанський та Харків - Бєлгород.

Читайте також: На Полтавщині BMW на смерть збив пішохода, травмована пасажирка

За даними ЗМІ, за кермом Toyota був 19-річний Дмитро Габишев. Його батько працював начальником відділу поліції в Харківському метрополітені.

Унаслідок ДТП загинули підполковник ДСНС, начальник 32-ї державної пожежно-рятувальної частини Дмитро Азаренков та його донька Анастасія.

Фото: khar.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-