Харків не вводитиме спецперепустки на транспорт

Харків не вводитиме спецперепустки на транспорт

Укрінформ
У Харкові громадський транспорт працюватиме без обмежень, перепустки для проїзду не вводитимуть.

Про це заявив журналістам під час міжнародного форуму "Муніціпальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст" секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, передає Укрінформ.

"Ми не будемо вводити перепустки до громадського транспорту, як це було у Києві. До того ж, метро, автобуси, тролейбуси та трамваї працюватимуть без обмежень. Адже якщо місто потрапить у "червону" зону, я не готовий до створення колапсу", - зазначив Терехов.

Читайте також: У Київраді відповіли Офісу Президента на критику за друк спецперепусток

За його словами, водночас будуть запроваджені жорсткіші правила карантину: "За дотриманням соціальної дистанції, масок, дезінфекції слідкуватимуть і муніципалітет, і поліція, і перевізники".

"З 10 квітня у Харкові почнеться адаптивний карантин з обмеженням роботи кафе, кінотеатрів, торговельних центрів до 20:00. Якщо динаміка захворювань зростатиме, незважаючи на цей карантин, ми його посилимо", - пояснив Терехов.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов оголосив, що у Харкові із суботи, 10 квітня, запровадять нові карантинні обмеження.

Читайте також: Чернігів повертає спецперепустки на громадський транспорт

"Починаючи з суботи, ресторани, бари, кафе, як і непродовольчі магазини, працюватимуть до 20:00, буде посилено контроль за роботою продовольчих ринків - щодо дотримання маскового режиму і соціальної дистанції. Громадський транспорт як працював, так і працюватиме, оскільки це необхідно для перевезення людей. Про тотальний локдаун не йдеться. Дитсадки працюватимуть, учні 1-4 класів продовжуватимуть навчання у школах, учні середніх та старших класів - дистанційно", - заявив він.

З 23 березня у Харківській області перевищений рівень госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу. За коефіцієнтом виявлення випадків інфікування, Харківщина вже 6 квітня відповідала показникам "червоної" зони карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-