У Миколаєві підприємців непродовольчих ринків «звільнили» від податку на землю

У Миколаєві підприємців непродовольчих ринків «звільнили» від податку на землю

Укрінформ
У Миколаєві підприємці непродовольчих ринків, які постраждали від посилених карантинних обмежень, не платитимуть податок на землю.

Про це йшлося під час зустрічі мера Олександра Сєнкевича з керівниками міських ринків 8 квітня, передає Укрінформ.

"Підприємці, які постраждали від посилених карантинних обмежень, зможуть отримати допомогу від міста. Її надаватимуть у рамках цільової програми в якості відшкодування сплачених податків. Підприємці мають надати інформацію щодо площі непродовольчої групи товарів на ринку та обсягу податку на землю. Виходячи з цього, вони зможуть розраховувати на допомогу», - сказав Сєнкевич.

Наприклад, умовно, на ринку «А» податок на землю складає 1000 грн. При цьому, 60% площі відведено під непродовольчі товари, а 40% - під продовольство. Тоді бізнес може розраховувати від міста на компенсацію розміром 600 грн, що становить 60% від обсягу податку на землю.

Наразі така програма розробляється фахівцями і її мають затвердити депутати міської ради. Отож дане питання планують винести на найближчу сесію міської ради.

Наразі Миколаїв знаходиться у червоній карантинній зоні і тут діють правила жорстких обмежень.

Читайте також: Уряд наразі не планує запроваджувати всеукраїнський локдаун

Станом на 8 квітня в Миколаївській області зареєстровано 54986 хворих на коронавірус, з них 354 - за останню добу. В Україні станом на 8 квітня підтверджено 1 803 998 випадків COVID-19, з яких 19 419 – за минулу добу.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві 7 квітня підприємці непродовольчих ринків вийшли на мітинг, виступаючи проти карантинних обмежень, які забороняють їм працювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-