Запоріжжя йде до найгіршого «італійського сценарію», деякі лікарні заповнені на 100% — ОДА

Запоріжжя йде до найгіршого «італійського сценарію», деякі лікарні заповнені на 100% — ОДА

Коронавірус
Укрінформ
Запорізька область перейшла до "червоної" карантинної зони. Найгірша ситуація спостерігається у Запоріжжі - деякі лікарні заповнені на 100%. Місто йде до найгіршого "італійського сценарію".

Про це, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу, сказав голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

"Ми йдемо по найгіршому "італійському сценарію" в обласному центрі. З киснем в нас все нормально, додаткові місця відкриємо. Питання - чи вистачить лікарів”, - сказав Старух.

"Італійський сценарій" розвитку епідемії - це коли зупинити спалах хвороби не вдається. Згідно з офіційними даними лабораторного центру МОЗ, за останню добу тільки в Запоріжжі було виявлено 622 випадки захворювання на коронавірус, 14 людей померло від ускладнень і лише 40 - одужали. 

Читайте також: Коронавірус в Україні: столиця та 10 областей — на «червоному» рівні

“В Запоріжжі у нас три чверті ліжок заповнені, в деяких лікарнях - до 100%. Необхідно вводити додаткові жорсткі обмеження. Локдауни давали результати”, - додав голова області.

Сьогодні, 8 квітня, зранку відбулося засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, території отримали рекомендації щодо посилення обмежувальних заходів. Обласна влада нагадала керівникам територій про персональну відповідальність за епідемічну ситуацію на місцях.

Читайте також: В Академії наук спрогнозували кількість COVID-випадків на добу у найближчі тижні

“Я ходжу пішки і бачу як люди в маршрутках інколи їздять, ми маємо посилити контролюючі заходи. Дотримання маскового режиму чомусь стало факультативом. Хтось вважає, що це можна не робити. Ми, як державні органи, будемо вживати всі заходи, аби забезпечити виконання обмежень у повному обсязі. Ми чітко надали пропозиції щодо транспорту. Може в Запоріжжі зроблять аналіз і вирішать повністю закрити транспорт, але ми бачимо в цьому невеличку проблему, бо людям треба добиратись до лікарень. “Швидкі” - це не таксі. Більше того, людям треба зробити щеплення. Ці питання мають бути опрацьовані”, - наголосив очільник регіону.

В міській раді поки не коментують щодо того, чи будуть зміни в роботі громадського транспорту.

Як раніше повідомлялося, в Запорізькій області 21 медичний заклад приймає хворих на коронавірус, в яких передбачено майже 2500 ліжок з киснем. Наразі в області в стаціонарах знаходиться 888 хворих.

В Україні за минулу добу, 7 квітня, зареєстрували 19 419 нових випадків COVID-19. Померли 464 людини. За весь час пандемії в Україні захворіло – 1 803 998 осіб; одужало – 1 383 883 особи; летальних випадків – 35 962; проведено ПЛР-тестувань – 8 514 631.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-