Суд відмовився скасувати рішення Харківської міськради про обрання Терехова секретарем

Суд відмовився скасувати рішення Харківської міськради про обрання Терехова секретарем

Укрінформ
Харківський окружний адміністративний суд відмовив чотирьом депутатам Харківської міськради, які вимагали визнати протиправним та скасувати рішення про обрання Ігоря Терехова секретарем міськради.

Про це стало відомо з рішення, опублікованого в Єдиному реєстрі судових документів, передає Укрінформ.

Позивачі наполягали, що новообраний міський голова Геннадій Кернес повноважень Харківського міського голови не набув, адже не склав присягу, тому не мав права та законних підстав надавати Харківській міській раді пропозицію щодо обрання Терехова на посаду секретаря міської ради.

«Наведені позивачами доводи про порушення їх прав, свобод чи інтересів не містять жодних обґрунтувань негативного впливу спірного рішення відносно них, окрім побоювань вчинення секретарем Харківської міської ради дій чи прийняття рішень, які можуть стосуватися позивачів в майбутньому», - йдеться в тексті рішення суду.

Один із позивачів, депутат міськради Ігор Черняк, у Фейсбуці заявив про незгоду з рішенням суду. На його думку, воно було прийнято з рядом серйозних процесуальних порушень. А також повідомив, що позивачі планують подавати апеляцію.

Рішення суду першої інстанції поки не набрало чинності, триває час на апеляційне оскарження.

Читайте також: Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня 2020 року на першій сесії Харківської міськради нового скликання Геннадій Кернес був відсутній за станом здоров’я, і присяги він не складав. Голова ТВК Ольга Мозгова заявила, що оскільки Кернес обраний міським головою не вперше та вже складав присягу 24 листопада 2010 року, то він автоматично набуває повноважень Харківського міського голови.

Депутати таємним голосуванням обрали Ігоря Терехова - ексзаступника Харківського міського голови Кернеса - секретарем міської ради. За словами Мозгової, мерія отримала листа з електронним підписом Кернеса, в якому він запропонував кандидатуру Терехова на посаду секретаря міськради.

Головуючий на цій сесії Олександр Новак також пітвердив, що в листі вказана кандидатура Терехова та що електронний підпис Кернеса перевірений і визнаний дійсним.

У ніч проти 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці «Шаріте» від ускладнень, пов'язаних з пораненням у 2014 році, які загострилися на тлі перенесеного коронавірусу. 23 грудня Кернеса поховали у Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-