Побиття школярки на Донеччині: поліція здійснює досудове розслідування

Побиття школярки на Донеччині: поліція здійснює досудове розслідування

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області взяти на особливий контроль питання щодо досудового розслідування за фактами побиття дівчинки-підлітка у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Офісу Уповноваженого у Фейсбуці.

Зокрема зазначається, що Уповноважений відреагувала на факт побиття дівчинки-підлітка та булінгу з боку однокласників у м. Торецьку Донецької області.

«Враховуючи те, що наразі органами поліції здійснюється досудове розслідування за цими фактами, Людмила Денісова звернулася до начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області взяти це питання на особливий контроль. Також Уповноважений звернулася до органу опіки та піклування за місцем проживання дітей щодо взяття родин дітей під соціальний супровід, а також забезпечення необхідною медичною та психологічною допомогою дитини-жертви», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що омбудсмен звернула увагу на необхідність формування в суспільстві нульової толерантності до проявів насильства, особливо якщо вони стосуються дітей.

«Варто швидко реагувати на випадки булінгу, належним чином та ефективно розслідувати кожен такий випадок. На жаль, у сучасних умовах пандемія COVID-19 лише поглибила проблеми насильства», - наголосила Денісова.

Читайте также: Булінг у дитсадку: батько скаржиться, що дитині помстилися за не здані на 8 березня гроші

В Офісі Уповноваженого зазначають, що про це свідчить дослідження ЮНІСЕФ, згідно з яким 67% дітей в Україні віком від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу, 24% дітей стали жертвами булінгу, 48% дітей нікому не розповідали про випадки булінгу, 44% школярів були спостерігачами булінгу, але ігнорували його, бо їм було страшно за себе, більшість дітей булять за те, що вони виглядають, говорять, думають не так, як інші діти.

Як повідомлялося раніше, на Донеччині група неповнолітніх побила 14-річну школярку і змусили оголеною купатися у річці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-