На Закарпатті з більшості громад сміття не вивозять узагалі — голова ОДА

На Закарпатті з більшості громад сміття не вивозять узагалі — голова ОДА

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков заявив, що на Закарпатті з більшості громад області сміття не вивозять узагалі.

Про це він повідомив у Фейсбуці Закарпатської ОДА, передає Укрінформ.

Саме тому наразі в області створюють логістику вивезення сміття з віддалених сіл.

“Дієвим у боротьбі зі сміттям буде і налагодження вектору грантової підтримки у боротьбі з цією проблемою. А найважливіше - здійснювати комплекс заходів щодо підвищення культури поводження зі сміттям наших людей», - зазначив голова ОДА.

За його словами, у Закарпатській області активно триває робота з ліквідації заторів та стихійних сміттєзвалищ. Представники відповідних служб здійснюють робочі поїздки на проблемні ділянки для проведення розрахунків та інженерних робіт.

Голова Закарпатської ОДА заявив, що це проблема не тільки обласної влади, усі територіальні громади повинні бути залучені до роботи у цьому напрямку.

Читайте також: У столиці встановлять ще 212 контейнерів для небезпечних відходів

Водночас, як повідомив Укрінформу міністр екології Роман Абрамович, під час цьогорічних обстежень територій басейну річок Тиса, Уж, Латориця та їхніх приток на території Закарпатської області працівники Держекоінспекції виявили 42 несанкціонованих сміттєзвалища. З підйомом води у річках все це сміття потрапляє у воду. Як повідомляється, нові точки збору сміття формуються біля домогосподарств, сільгосппідприємств та на берегах річок на околицях територіальних громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-