На Луганщині створять агрологістичний хаб

На Луганщині створять агрологістичний хаб

Фото
Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Старобільська громада підписали меморандум про створення агрологістичного хабу, який допоможе відновити економічний розвиток регіону і подолати наслідки бойових дій, а також сприятиме малому підприємництву.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Луганської ОДА у Фейсбуці

Зазначається, що хаб буде створено для реалізації проєкту «3В»: «Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження». Фінансуватиме проєкт Міжнародний банк реконструкції та розвитку.

За словами заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислава Замлинського, стратегією економічного розвитку Луганської та Донецької областей передбачається створення служби інвесторів. Інвестування у розвиток аграрного сектору є пріоритетом Президента Володимира Зеленського.

«Грошей з Києва не буде, тому проєкт після його завершення має стати прибутковим. Для нас важливий вихід економіки з "тіні", розвиток малого підприємництва, кадрового потенціалу регіону», - заявив він.

Читайте також: Стратегія економічного розвитку Донеччини та Луганщини має діяти з 2022 року

Власником Старобільського агрологістичного хабу стане громада. Найближчим часом буде визначено, на яких саме ділянках його розмістять.

Також у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій планують створити плани розвитку окремих територій України, які враховуватимуть усі аспекти певного кластеру: портфель інвестиційних пропозицій, бюджети, генеральні плани територій, наявні виробництва, кліматичні дослідження, рельєф місцевості та інші базові показники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-