Телеканал «Дом» відкрив перше бюро на Донеччині

Телеканал «Дом» відкрив перше бюро на Донеччині

Укрінформ
Телеканал «Дом» 7 квітня відкрив перше бюро в Донецькій області — у місті Краматорську.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу каналу, обласний центр підконтрольної уряду частини Донеччини став новим домом для колективу журналістів телеканалу, серед яких є і переселенці з окупованих районів регіону.

"Журналістика не є відірваною від суспільства, і зрозуміло, що професійне середовище Донеччини також переживає серію криз. Відкриття бюро — одна з відповідей на ці виклики, тому що наша мета — згуртувати та укріпити журналістське ком'юніті не тільки в Краматорську, але й в цілому в регіоні", — зазначив шеф-редактор телеканалу "Дом" Олексій Мацука.

Бюро розташованое навпроти будівлі Краматорської міської ради, за адресою вул. Академічна, 48. Приміщення регіонального бюро телеканалу "Дом" обладнане всім необхідним для гарантування місцевим журналістам безпечних умов для створення актуального, оперативного та якісного контенту, зауважили у пресслужбі каналу.

На потужностях бюро також спільно з державними та громадськими організаціями планується проведення заходів, тренінгів, майстеркласів для різних місцевих виробників контенту, круглих столів, виїзних студій тощо.

У бюро передбачений і кабінет для роботи юриста, який надаватиме безкоштовну допомогу переселенцям та тим, хто має проблемні питання, пов’язані з тимчасово окупованими територіями.

Читайте також: Телеканал «Дом» почав супутникове мовлення на окуповані території

"Ми намагаємось використовувати будь-яку можливість для того, щоб допомагати людям, які вже багато років перебувають у дуже складному становищі. Вони пишуть в редакцію телеканалу, й ми звернули увагу на те, що в значній частині звернень потрібна саме юридична консультація. В нашому ефірі щоденно є юридичні консультації, але й цього замало — ми намагаємось бути максимально корисними для аудиторій — як для глядачів, так і для місцевих медіа", — розповіла генеральна директорка ДП "МПІУ" Юлія Островська.

У зв'язку з карантинними обмеженнями широкомасштабного відкриття бюро не було. Але вже сьогодні з його роботою змогли ознайомитися спікери низки програм телеканалу "Дом". Першим гостем студії став голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

"Відкриття бюро телеканалу "Дом" в Краматорську — важлива подія. Це демонструє глядачам на окупованих територіях, що телеканал максимально до них наближений. "Дом" показує дійсну картину того, що відбувається в Україні, й зокрема в Донецькій області. І я не буду приховувати, що мені дуже хочеться, щоб у жителів окупованих територій, коли вони побачать правду, перетворення нашого регіону, виникло бажання приїхати сюди й побачити це все на власні очі. Й тоді люди зроблять свої висновки — розуміючи, порівнюючи, аналізуючи", — прокоментував Кириленко.

Повідомляється також, що бюро в Краматорську — це старт для подальшого створення мережі регіональних представництв телеканалу "Дом" на сході України.

"Це лише перший крок. Наша фінальна точка в регіоні — це Донецьк, де ми плануємо після деокупації відкрити головну редакцію. Зовсім скоро подібні бюро будуть і в інших містах", — акцентував Мацука.

Читайте також: Українського мовлення позбавлені 30-40% прикордонних територій - Резніков

Як повідомлялося, "Дом" — це державний цілодобовий розважально-інформаційний телеканал держпідприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" (до складу якого також входить телеканал UATV). "Дом" розпочав мовлення 1 березня 2020 року на тимчасово окупованих територіях для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного.

Із 1 березня 2021 року телеканал "Дом" значно розширив своє покриття: розпочав супутникове мовлення, збільшив кількість цифрових і аналогових передавачів і з'явився в кабельних мережах Донецької та Луганської областей (на підконтрольній території). Також із 1 березня на сайті телеканалу в плеєрі доступна онлайн-трансляція всіх програм.

Фото: kanaldom.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-