Харківщина теж може потрапити до «червоної» зони - Ляшко

Харківщина теж може потрапити до «червоної» зони - Ляшко

Укрінформ
Через погіршення епідемічної ситуації Харківська область упродовж найближчих днів може увійти до червоного рівня епідемічної небезпеки.

Як передає Укрінформ, про це зазначив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко у Фейсбуці.

«Окремо варто зазначити, що погіршення епідемічної ситуації спостерігається у Харківській області. Область впродовж найближчих днів може увійти до червоного рівня епідемічної небезпеки за визначеними постановою Кабінету Міністрів України критеріями», - сказав Ляшко.

Він також нагадав, що на позачерговому засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 квітня ухвалено, що з 9 квітня у Хмельницькій та Запорізькій областях діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки.

Читайте також: Вводити тотальний карантин немає потреби – Шмигаль

За словами Ляшка, у Хмельницькій області протягом останніх трьох днів поспіль перевищені наступні показники: рівень госпіталізацій складає 131 особа/100 тис. населення - найвищий з усіх регіонів України, завантаженість ліжок із киснем - 68,2%. коефіцієнт виявлення випадків - 21,3%.

Водночас у Запорізькій області протягом останніх трьох днів поспіль перевищені два показники - рівень госпіталізацій - 77 осіб на 100 тис. населення та коефіцієнт виявлення випадків - 21,8%.

Відтак, за словами Ляшка, у Запорізькій та Хмельницькій областях має бути встановлений червоний рівень епідемічної небезпеки.

«Щодо Черкаської та Рівненської областей, то бачимо, що зайнятість всіх «ковідних» ліжок у Черкаській області зараз становить - 49%, у Рівненській – 60 %, ліжок з киснем у Черкаській- 46%, що менше від встановленого показника у 65%. Це свідчить про поточну відсутність ризику колапсу локальної медичної системи у зазначених регіонах, тому прийнято рішення про продовження посиленого моніторингу та не встановлювати в цих областях «червоного» рівня епідемічних обмежень», - пояснив Ляшко.

Читайте також: «Британський» штам коронавірусу підтвердили на Харківщині

Як повідомлялося, раніше міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов поінформував, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 7 квітня вирішила встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької та Хмельницької областях із 00 год. 00 хвилин 9 квітня.

7 квітня МОЗ оновило розподіл карантинних зон. У червоній перебували Київ та 10 областей: Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернігівська, Чернівецька.

В Україні станом на 7 квітня лабораторно підтверджено 1 784 579 випадків COVID-19, з них за добу – 15 415.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-