На Херсонщині стрімко зростає рівень госпіталізацій та смертність від COVID-19

На Херсонщині стрімко зростає рівень госпіталізацій та смертність від COVID-19

Укрінформ
На Херсонщині стрімко погіршується ситуація з COVID-19 - вже сьогодні кількість захворювань може зрости на чверть.

Таку цифру у коментарі Укрінформу озвучив головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич.

Санлікар зазначив, що, за його прогнозами, кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус сьогодні зросте щонайменше до цифри 400.

Він також додав, що Херсонщина залишалася єдиною у жовтій карантинній зоні завдяки чіткій роботі штабу з ліквідації наслідків НС, спричиненою поширенням COVID-19, Департаменту здоров’я ОДА та обласної влади. Працюють вони спільно з головними управліннями Нацполіції, Держпродспоживслужби, ДСНС.

Читайте також: У чотирьох лікарнях Херсонщини - критична ситуація з киснем

У Фейсбуці Ромаскевич наголосив, що в області збільшується кількість інфікованих, хворіють діти, хворіють вагітні, зростає рівень госпіталізації і смертність.

Серед причин такої ситуації - і циркуляція нових більш заразних штамів, і міграція населення (останні 2 тижні мешканці Миколаєва відвідують ТРЦ та розважальні заклади Херсона), і юридична неможливість (внаслідок знаходження у жовтій зоні карантинних обмежень) впровадження обов'язкових для виконання обмежувальних рішень обласної комісії з питань ТЕБ та НС, повне або часткове невиконання її рекомендацій з боку органів місцевого самоврядування. Але головна проблема, за його словами, - це невиконання простих протиепідемічних заходів - соціального дистанціювання, використання засобів індивідуального захисту, уникнення місць скупчення людей.

За словами Ромаскевича, регіон впритул наближається до так званих "пікових навантажень" і за рівнем захворюваності, і за рівнем госпіталізації. Він зазначив, що попереду декілька тижнів важких випробувань.

Читайте також: Степанов прогнозує третю COVID-хвилю та 25 тисяч хворих на добу

Головний санлікар області закликав керівників органів місцевого самоврядування, керівників підприємств та установ, підприємців облишити популізм і виконувати рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

За інформацією ОДА, станом на вечір 6 квітня в області зафіксовано 294 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19, з яких 117 чоловіків і 177 жінок. З них 25 дітей та 7 медичних працівників. Було проведено 1264 ПЛР-дослідження, 1010 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу, а також 1558 досліджень експрес-тестами для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2.

Тож наразі в області 25 778 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 21 605 людей побороли недуг; 3 404 людини інфіковані COVID-19; померли 769 людей.

В Україні станом на 7 квітня лабораторно підтверджено 1 784 579 випадків COVID-19, з них за добу – 15 415.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-