У Бердянську завершується реконструкція приймального відділення лікарні

У Бердянську завершується реконструкція приймального відділення лікарні

Велике будівництво
Укрінформ
У рамках програми Президента "Велике будівництво" в Запорізькій області реконструюють 9 приймальних відділень у лікарнях.

У Бердянському територіальному медичному об'єднанні (БТМО) реконструкція приймально-діагностичного відділення завершується, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами директора БТМО Дмитра Єгорова, реконструкція обійдеться в 8 млн грн, з яких 2,5 млн грн виділили з Бердянського міського бюджету.

Реконструкція у Бердянському територіальному медичному об’єднанні / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Приймальне відділення знаходиться на першому поверсі 7-поверхового будинку міської лікарні. В рамках програми "Велике будівництво" на в'їзді в спеціальне приміщення відділення встановили так звану "теплу підлогу". В холодну пору року заїзд дуже часто покривається льодовою кіркою і "швидким" було важко заїжджати, зазначив Єгоров.

Наводити лад у відділенні починали пару років тому за сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та участі міської влади. Реорганізація дозволила підвищити пропускну потужність і отримати новітнє діагностичне обладнання. Реконструкцію продовжили вже в рамках програми Президента "Велике будівництво".

Читайте також: На Прикарпатті закінчать сільську школу, яку почали зводити майже 40 років тому

"Вся діагностика буде зосереджена тут, на першому поверсі. Ми хочемо тут розмістити ліжка, де пацієнт з нечітким діагнозом зможе перебувати до визначення діагнозу і відправки в профільне відділення. Тут є необхідне діагностичне обладнання. Теоретично, тут пацієнт може перебувати добу, максимум - до трьох. Зараз у нас такі ліжка для діагностично нечітких пацієнтів є, але вони на 6 поверсі, що не зовсім правильно. Такий хворий має бути під постійним контролем", - розповів Єгоров.

Читайте також: Оновили приймальне відділення Чернівецької обласної лікарні - відео

Крім того, у відділенні хочуть повністю змінити логістику: з одного боку - в'їзд для машин швидкої допомоги з ургентними пацієнтами, з іншого - окремий технічний вхід для відвантаження медикаментів і центральний вхід для планових хворих і відвідувачів.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках програми «Велике будівництво» в 2021 році в Україні реконструюють і обладнають сучасним медичним обладнанням 177 приймальних відділень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-