Стратегія економічного розвитку Донеччини та Луганщини має діяти з 2022 року

Стратегія економічного розвитку Донеччини та Луганщини має діяти з 2022 року

Укрінформ
Стратегія економічного розвитку Донецької та Луганської областей має почати діяти з 1 січня 2022 року для сприяння розвитку бізнесу і територіальних громад.

Про це перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислав Замлинський сказав під час публічного обговорення ініціатив державної політики у Стратегії економічного розвитку цих областей, повідомляється на сайті Мінреінтеграції.

«Стратегія має почати діяти з 1 січня 2022 року, і для цього потрібна буде велика комунікаційна підтримка, аби вже можна було спілкуватись із потенційними інвесторами. Ми ставимо собі за мету розробити проєкт Стратегії та план з її реалізації у першому півріччі. Паралельно на цю сесію Верховної Ради запланований розгляд базового законопроєкту, який передбачатиме запровадження механізмів для стимулювання економічного розвитку Донецької та Луганської областей», - наголосив Замлинський.

Він також повідомив, що минулого тижня Мінфін Франції затвердив надання додаткового кредиту для розвитку інфраструктури Попаснянського водоканалу. Подібний проєкт також розвивається і в Маріуполі. Крім того, вже є позитивне рішення USAID про фінансування розробки ТЕО залізничної гілки, яка з’єднає ділянки Лантратівка - Кіндрашівська-Нова.

«Це лише декілька аспектів з нашої дорожньої карти на 2021 рік. Нині в полі нашої уваги розробка та покращення інфраструктури на Донеччині та Луганщині, аби бізнес заходив у цей регіон, розширювався і працював більш ефективно. До речі, ми вже очікуємо пропозиції інвестиційних проєктів від однієї з країн ЄС, один з яких точно знаходиться у 30 км від лінії розмежування. Я переконаний, що успішна реалізація цієї Стратегії - це наша друга зброя в боротьбі з РФ», - сказав Замлинський.

Читайте також: Будівництво заводу з виробництва води у Маріуполі запланували на 2022 рік

У свою чергу, радник віцепрем‘єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Андрій Мирошніченко наголосив, що фундаментом для реалізації Стратегії є розвиток громади та їх залучення до прийняття рішень. Зокрема, він також зазначив, що уся територія Донецької та Луганської областей повинна стати територією пріоритетного розвитку із трьома рівнями: вся територія Донецької і Луганської областей, підконтрольна уряду; вся територія вздовж лінії дотику, де мають бути найбільш ліберальні умови для економічного розвитку, в першу чергу, для бізнесу; особливі території на кшталт індустріальних парків.

Мирошніченко також торкнувся питання щодо створення сприятливих умов для майбутніх власників бізнесу на підконтрольній уряду України території Донецької і Луганської областей. В тому числі з урахуванням великого дослідження, яке було проведено за рахунок Посольства Великої Британії, - «Пропозиції заходів щодо економічної трансформації Донецької та Луганської областей».

Підбиваючи підсумки, Мирошніченко зазначив, що Стратегія економічного розвитку буде сконцентрована на створенні бізнес-клімату, в тому числі, з урахуванням страхування від військово-політичних ризиків.

«Говоримо про мережу підтримки інвесторів і підприємців, говоримо про програму підтримки сільського господарства, потрібно визначити перелік інфраструктурних проєктів, які на себе має взяти держава, частина з цих проєктів вже реалізується. Наразі чітких рекомендацій у нас налічується 48 і я впевнений, що вони будуть розширюватися», - наголосив Мирошніченко.

Як повідомляв віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, до кінця першого півріччя цього року Стратегія економічного розвитку Донеччини і Луганщини буде направлена на затвердження уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-