«Британський» штам коронавірусу підтвердили на Харківщині

«Британський» штам коронавірусу підтвердили на Харківщині

Укрінформ
На Харківщині циркулює британський штам SARS-CoV-2, він підтвердився у жителів Борівської громади, де в лютому зареєстрували стрімке зростання захворюваності на коронавірус, та у жителів обласного центру.

Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр МОЗ, передає Укрінформ. 

«За повідомленням державної установи «Центр громадського здоров’я МОЗ України», за результатами секвенування зразків біоматеріалу у Регіональній референс-лабораторії ВООЗ (м. Лондон) встановлена циркуляція мутованого штаму коронавірусу SARS-CoV-2 британського походження (генетична лінія В 1.1.7) на території області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що носоглоткові змиви відібрали 22-23 лютого у хворих на COVID-19, які проживають на території Борівської громади, де на той час відбулося значне зростання захворюваності, та жителів м. Харків, де постійно відмічається висока активність епідемічного процесу.

Читайте також: «Британський» штам вражає переважно чоловіків – професор

При цьому особи, у яких виділено мутований штам, як показали епідрозслідування, за межі області не виїздили.

«Місцева передача інфекції підтверджує циркуляцію мутованого штаму британського походження серед населення області», - зазначили в лабцентрі.

Як повідомлялося, на Харківщині вже другий тиждень перевищено рівень госпіталізацій, а 5 квітня – ще й коефіцієнт виявлення випадків інфікування. За словами заступника голови ОДА Михайла Черняка, до кінця тижня регіон, імовірно, офіційно віднесуть до «червоної» зони карантину.

Читайте також: Радуцький розповів про небезпеку «британського» і «південноафриканського» штамів

За минулу добу в області діагноз COVID-19 підтверджено у 878 осіб. Усього зареєстровано 110 809 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19, з них 87 936 хворих одужали, 2080– померли.

В Україні станом на 6 квітня лабораторно підтверджено 1 769 164 випадки COVID-19, з них за добу – 13 276. За минулу добу померли 430 пацієнтів, одужали – 10 240.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-