У Дніпрі модернізують будівлю найстарішої гімназії

У Дніпрі модернізують будівлю найстарішої гімназії

Велике будівництво
Укрінформ
У Дніпрі в межах програми Президента "Велике будівництво" завершується реконструкція Маріїнської багатопрофільної гімназії №33 - найстарішої у місті.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Дніпропетровської обласної держадміністрації.

Як зазначили в ОДА, підрядникам залишилося облаштувати харчоблок, доробити внутрішнє оздоблення та благоустрій території. Із ходом реконструкції під час робочої поїздки на Дніпропетровщину ознайомився міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Дніпропетровщина демонструє потенціал якісної співпраці області та центральної влади. Маю з головою облдержадміністрації конструктивний діалог. Наші спільні здобутки працюватимуть для людей», – сказав Чернишов.

В обладміністрації повідомили, що зараз роботи тривають у крилі на 12 навчальних класів: хімії, біології, філології та початкової школи. Стіни біля кожного прикрасять тематичними інсталяціями.

У закладі вже встановлено «розумну» систему відеоспостереження, здатну розпізнавати обличчя та номери автомобілів.

Капітально відремонтували спортзал. Нині облаштовують харчоблок. Він буде двоповерховим: підвальне приміщення обладнали під зберігання продуктів, які нагору доправлятиме підйомник – «мовчазний офіціант». На верхньому ярусі – кухня та розширена столова. Місце, де школярі обідатимуть, прикрасить панно з яскравими фруктами та овочами.

В ОДА зауважили, що цьогоріч гімназії виповнюється 156 років. У 1970-х тут добудували третій поверх та спортзал, і відтоді корпус не знав жодного капітального ремонту. Зараз же навчальний заклад фактично перебудували наново. Замінили усі комунікації, підсилили та утеплили стіни.

Читайте також: Чернишов оглянув дитсадок-вулик на Дніпропетровщині

Як повідомляв Укрінформ, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році включає зведення, ремонт та реконструкцію 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 приймальних відділень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-