У Житомирі попрощалися з протоієреєм УГКЦ, який помер від коронавірусу

У Житомирі попрощалися з протоієреєм УГКЦ, який помер від коронавірусу

Укрінформ
У Житомирі попрощалися з 47-річним протоієреєм Української греко-католицької церкви, директором Благодійного фонду «Карітас-Житомир» Віталієм Сидоруком, який помер від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Зазначається, що у Житомирі відбулася поминальна панахида за упокій пароха парафії святого Василія Великого Української греко-католицької церкви Житомира, протоієрея Віталія Сидорука.

«Багатьом поколінням житомирян отець Віталій запам’ятається як організатор мережі парафій УГКЦ на Житомирщині, ініціатор будівництва першого храму УГКЦ у Житомирі. Саме він став тою об’єднуючою особистістю, навколо якого започаткувалося духовне життя житомирських греко-католиків. Він усвідомлював, що будує разом з людьми особливий дім – святиню Божу. Ставши директором Благодійного фонду «Карітас-Житомир», отець Віталій опікувався знедоленими, надавав допомогу ти, хто її потребує. В нашій пам'яті він залишиться як Людина, яка йшла за покликом серця та служила людям», - йдеться у повідомленні.

Віталія Сидорука поховали на території храму парафії святого Василія Великого УГКЦ міста Житомира, що побудований за його ініціативою.

Отця Віталія 25 грудня 1998 року призначили адміністратором для вірних УГКЦ у місті Житомирі та околицях, а з 1 липня 2010 року – протопресвітером Житомирського протопресвітерства. Декретом Блаженнішого Патріарха Святослава Шевчука від 25 червня 2013 року він піднесений до сану протоієрея.

21 листопада 2019 року Блаженніший Святослав нагородив отця Віталія патріаршою грамотою за активність та жертовність у здійсненні соціального служіння для тих, хто потребує.

Фото: Віталій Бунечко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-