Показник госпіталізацій COVID-хворих перевищений у Києві й 21 регіоні

Показник госпіталізацій COVID-хворих перевищений у Києві й 21 регіоні

Таблиця
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) оновило розподіл карантинних зон. Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено у 21 регіоні та в Києві, на червоному рівні знаходяться столиця та 10 областей.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані МОЗ.

Згідно з ними, у червоній зоні перебувають Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернігівська, Чернівецька області.

Показник госпіталізацій вище за визначений у 60 на 100 тис. населення у 22 регіонах - Києві, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

У Києві цей показник станом на 5 квітня складає 116,4. Зайнятість ліжок з киснем у Києві станом на 5 квітня при визначеному показнику 65% - 84,7%.

Найвищий показник госпіталізацій станом на 5 квітня у Хмельницькій області - 129,4 на 100 тис. населення, Вінницькій - 104,9, Житомирській - 115,6, Миколаївській - 113,3, Чернігівській - 107,5 областях.

Читайте також: Маски ефективніші за соціальну дистанцію у боротьбі з коронавірусом

Найвищий показник завантаженості ліжок з киснем станом на 5 квітня у Житомирській області - 75,9%, Київській - 79,6%, Львівській - 75,1%, Миколаївській - 73,6%, Одеській - 71%, Сумській - 68,8%, Хмельницькій - 68,2 (при визначеному показнику 65%).

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів встановив індикатори, за якими місцеві комісії ТЕБ і НС можуть вводити додаткові обмеження у "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки.

Читайте також: У Хмельницькому - проблеми з киснем у COVID-лікарнях

Згідно з документом, підставою для впровадження додаткових обмежень визначені наступні ознаки: кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів на території окремої територіальної громади перевищує 70; кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50% та більше.

17 лютого Кабінет Міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівні епіднебезпеки та показники їх визначення.

Зелений рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в сторону пом’якшення. Він встановлюється одночасно на всій території України, якщо: 1) захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів України менше 50% епідемічного порогу; 2) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – менше 5%.

Жовтий рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

Помаранчевий - попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65%; кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менше 300; кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – більше 60; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20%; зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більше 50%.

Читайте також: Три області найближчими днями можуть вийти з «червоної зони» - Степанов

Червоний рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників.

Червоний рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набирає чинності не раніше, ніж через два дні з дати його оприлюднення. Рішення щодо скасування червоного рівня ухвалюється у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів підряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-