У Чернігові закривають дитсадки, маски на вулицях - обов’язкові

У Чернігові закривають дитсадки, маски на вулицях - обов’язкові

Укрінформ
У Чернігові посилюють карантинні обмеження, зокрема, закривають дитсадки та зобов’язують носити маски на вулицях та в парках.

Як передає Укрінформ, про це за підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила пресслужба Чернігівської міськради.

Отже, за рішенням комісії з 8 квітня забороняється відвідування закладів культури, проведення різного роду масових заходів (релігійні просять перенести на вулицю), відвідування басейнів та оздоровчих комплексів, а також перебування без маски на вулицях, у скверах та парках. Дитсадки припиняють роботу з понеділка, 12 квітня.

Читайте також: Карантинні обмеження в Києві м’які у порівнянні з іншими країнами — Кличко

Цим же рішенням пом’якшено деякі заходи, запроваджені на попередньому зібранні комісії. А саме: скасовано заборони відвідувати міське кладовище у вихідні та продавати напої "з вікна". Власників кавових точок попереджено, щоб слідкували за кількістю покупців - їх має бути не більше двох біля віконця.

Як розповів на комісії Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, зараз медзаклади міста переживають найбільше навантаження за весь період пандемії, а можливості надання кваліфікованої медичної допомоги доходить до критичної межі: в той час як межа фізичних можливостей профільних лікарів становить 600 хворих, у COVID-відділеннях розгорнуто вже 535 ліжок (із киснем - майже 400).

Міський голова підкреслив, що зараз до стаціонару взагалі не кладуть хворих із легким або середнім перебігом хвороби. І довго - аж до негативного тесту - уже нікого там не тримають. Тобто, в лікарнях залишають пацієнтів лише у тяжкому стані.

Читайте також: У Києві та на Чернігівщині перенесли пробне ЗНО

Як повідомляв Укрінформ, з 5 квітня у Чернігові обмежено рух громадського транспорту (курсує лише вранці та ввечері) та запроваджено спецперепустки на проїзд у ньому. Школи переведено на дистанційне навчання, заборонено проведення масових культурних, спортивних та інших заходів.

З початку пандемії в Чернігові зафіксовано 10 182 випадки коронавірусної хвороби, з яких 288 закінчилися летально. Зараз хворіють 1 356 людей, з яких 270 лікуються в стаціонарі.

В Україні станом на 6 квітня лабораторно підтверджено 1 769 164 випадки COVID-19, з них за добу - 13 276. Померли від інфекції 35 017 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-