У Запорізькій області скасували рішення про визнання російської мови регіональною

У Запорізькій області скасували рішення про визнання російської мови регіональною

Укрінформ
Запорізьким окружним адміністративним судом визнав протиправним та нечинним рішення про визнання російської мови регіональною, прийняте у серпні 2021 року.

Про це у Фейсбуці повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь, передає Укрінформ.

“24 березня 2021 року Запорізьким окружним адміністративним судом прийнято рішення про визнання протиправним та нечинним рішення облради від 16.08.2012 № 2 “Про заходи, спрямовані на використання регіональних мов або мов меншин, передбачені Законом України “Про засади державної мовної політики”, на території Запорізької області”, - йдеться у дописі.

Рішення суду набирає чинності (якщо ніхто з учасників справи не подасть апеляційну скаргу) 23 квітня 2021 року.

Голова Запорізької обласної ради Олена Жук також повідомила, що на сесіях, робочих засіданнях постійних депутатських комісій, при листуванні депутатами Запорізької обласної ради і співробітниками виконавчого апарату Запорізької обласної ради використовується виключно державна мова – українська.

Читайте також: В Україні немає дискримінації громадян, які спілкуються не державною мовою – Кремінь

На 20-й позачерговій сесії Запорізької обласної ради шостого скликання було прийнято рішення (від 16.08.2012) застосувати заходи, передбачені Законом України “Про засади державної мовної політики”, спрямовані на використання російської мови як регіональної на території Запорізької області.

Як раніше повідомлялось, Запорізький окружний адміністративний суд скасував рішення про надання російській мові в місті Запоріжжі статусу регіональної мови. Позов до суду подав депутат Запорізької міськради Андрій Согорін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-