На Закарпатті показали, де пройде траса «Малого Карпатського кола»

На Закарпатті показали, де пройде траса «Малого Карпатського кола»

Велике будівництво
Укрінформ
Одна з трас інвестиційного проєкту «Мале Карпатське коло», що реалізується за програмою Президента «Велике будівництво», з’єднає Закарпатську і Львівську області та пролягатиме через Закарпаття до кордону з Румунією. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник Закарпатської обласної державної адміністрації Мирослав Білецький у Фейсбуці.

Він зазначив, що робоча група спільно з представниками Закарпатської ОДА оглянули місце, де в майбутньому пройде один з автошляхів «Малого Карпатського кола». Нова дорога з’єднає Закарпатську і Львівську області і пролягатиме через Закарпаття до кордону з Румунією.

Саме на кордоні двох областей розташована одна з найскладніших для будівництва ділянок майбутньої дороги: від села Верхній Студений на закарпатській стороні до Хащовані – на львівській. Виклики для авторів проєкту створює, зокрема рельєф місцевості з крутими поворотами та підйомами. Крім цього, поруч пролягає газотранспортна магістраль.

«Мале Карпатське коло» реалізується завдяки президентській програмі «Велике будівництво» і, я певен, проєкт суттєво покращить інвестиційний клімат в регіоні, відкриє красу нашого краю для більшої кількості туристів», - зазначив Білецький.

Читайте також: На Закарпатті відновлять 80 кілометрів прикордонних доріг

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив про початок роботи з реалізації проєкту «Малого Карпатського кола», який включатиме в себе розбудову дорожньої інфраструктури у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях. Планується протягом 2-3 років оновити близько 250 км доріг між туристичними центрами Українських Карпат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-