У чотирьох лікарнях Херсонщини - критична ситуація з киснем

У чотирьох лікарнях Херсонщини - критична ситуація з киснем

Укрінформ
На Херсонщині критична ситуація із киснем склалася у чотирьох лікарнях, проте вже сьогодні увечері область отримає рідкий і газоподібний кисень.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це повідомив під час селекторної наради директор Департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко.

«Критична ситуація сьогодні по кисню – Генічеська центральна районна лікарня, Каховка, Скадовськ і Гола Пристань», - зазначив Короленко.

За його словами, на Херсонщину вже везуть і рідкий кисень, і газоподібний. Він попросив керівників територіальних громад сприяти тому, щоб були заповнені балони.

На Херсонщину їдуть дві машини с киснем – одна з Курахового, інша з Сум і, як зазначив Короленко, цього буде достатньо для того, щоб заклади охорони здоров’я мали кисень до кінця тижня.

Читайте також: Лікарні Закарпаття забезпечені киснем на 80% - ОДА

Також він додав, що наразі повністю забезпечені киснем обласна інфекційна лікарня ім. Горбачевського (більше 8,5 тонни рідкого кисню) та міська клінічна лікарня ім. Тропіних (15,5 тонни), а також Бериславська ЦРЛ та Новокаховська ЦРЛ, де працюють кисневі станції.

Крім того, уже більше трьох тижнів є киснева станція у Каховці – керівник департаменту звернув увагу на необхідність монтажу цієї станції та термінового її запуску.

Херсонщина наразі єдина область в жовтій зоні епідемічної небезпеки.

Всього у закладах охорони здоров’я регіону перебуває 629 осіб, в тому числі 533 особи з COVID-19 та 96 осіб з підозрою. 27,5% ліжко-місць зайнято хворими на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та пацієнтами з підозрою.

Як повідомляють в ОДА, 2149 ліжок підключені до медичного кисню, це становить 94,1%; 355 хворих отримують централізовано кисень. З них 23 особи – на апараті ШВЛ.

Читайте також: У Львівському центрі легеневого здоров’я встановили нову кисневу станцію

Наразі в області 25 373 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. З них: 21 465 людей побороли недуг; 3 157 людей інфіковані COVID-19; 751 людина померла.

В Україні минулої доби, 4 квітня, виявили 10 179 випадків COVID-19. Загалом від початку пандемії виявили 1 755 888 випадків коронавірусного захворювання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-