На Буковині офіційно підтвердили «британський» штам коронавірусу

На Буковині офіційно підтвердили «британський» штам коронавірусу

Укрінформ
Із лабораторії ВООЗ надійшли результати аналізів пацієнтів із Чернівецької області, які підтвердили у них так званий «британський» штам COVID-19.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила головна санітарна лікарка області Наталія Гопко.

"Сьогодні ми отримали офіційне підтвердження із вірусологічної лабораторії ВООЗ у Лондоні, що в надісланих туди ще в лютому зразках аналізів пацієнтів з нашої області виявили так званий "британський" штам COVID-19", - сказала керівниця Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ.

За її словами, наприкінці лютого буковинські епідеміологи отримали завдання відібрати для дослідження на наявність "британського" штаму коронавірусу зразки хворих пацієнтів із Заставнівського, Кіцманського і Сторожинецького районів.

Читайте також: Радуцький розповів про небезпеку «британського» і «південноафриканського» штамів

"Це ті райони області, де в лютому спостерігали значний сплеск коронавірусної хвороби. І саме тоді, з огляду на епідемічні особливості, у нас виникли ознаки циркуляції цього "британського" штаму COVID-19", - пояснила головна санітарна лікарка Буковини.

Вона зазначила, що у Лондоні зразки пацієнтів перевіряли і на наявність "південноафриканського" штаму коронавірусу, але цього різновиду не виявили.

"Якихось виражених клінічних особливостей цей штам COVID-19 не має. Єдине - мутований вірус швидше передається. Все інше таке ж, як і при досі відомих штамах коронавірусу. Ніяких змін до тактики лікування і профілактики вносити не планується", - додала Гопко.

Читайте також: Корона з «британським» штамом – це дещо інша хвороба?

Вона також запевнила, що існуючі ПЛР-долідження і тести так само діагностують новий штам COVID-19.

Як повідомлялося, станом на 5 квітня у Чернівецькій області зафіксували 71 670 випадків інфікування COVID-19. Із них 50 789 пацієнтів одужали, 1 440 людей померли.

В Україні станом на 5 квітня березня лабораторно підтвердили 1 755 888 випадків COVID-19, із них за добу - 10 179

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-