У Харкові пішов з життя літакобудівник, Герой України Анатолій Мялиця

У Харкові пішов з життя літакобудівник, Герой України Анатолій Мялиця

Укрінформ
У Харкові 5 квітня після тривалої онкологічної хвороби на 81-му році життя помер колишній генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, Герой України Анатолій Мялиця.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

Мялицю поховають 6 квітня на 2-му міському цвинтарі (вул. Пушкінська, 102) після громадянської панахиди у Центрі культури Київського району міста.

У міськраді зазначили, що Анатолій Мялиця - тричі генеральний директор ХДАВП (на посаді з 1985 по 1990, з 1996 по 2002, з 2008 по 2015 рік), лауреат Державної премії СРСР, заслужений машинобудівник України, Герой України, доктор технічних наук, автор понад 70 праць, присвячених теорії та практиці технологічної підготовки серійного авіаційного виробництва.

На авіазаводі пройшов шлях від технолога до генерального директора підприємства. Під керівництвом Мялиці ХАЗ освоїв серійне виробництво літаків Ан-74 та його модифікацій, розробив і підняв у небо легкомоторний літак ХАЗ-30.

Як розповіла кореспонденту Укрінформу керівниця пресслужби авіаційного заводу Олександра Ляшенко, Мялиця працював на заводі майже пів сотні років, адже на початку 2000-х років, коли був міністром промислової політики України чи очолював концерн «Антонов», не поривав зв'язку із рідним заводом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-