Довибори в Раду: «ЄС» вимагатиме розслідування порушень на Прикарпатті

Довибори в Раду: «ЄС» вимагатиме розслідування порушень на Прикарпатті

Укрінформ
Партія «Європейська Солідарність» вимагатиме від правоохоронців провести розслідування щодо порушень на Прикарпатті у виборчому окрузі № 87 під час довиборів до Верховної Ради.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу повідомив народний депутат України від партії «Європейська Солідарність» Микола Княжицький, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми чудово розуміємо, що верховенство права порушене, що не можна вигнати суб’єктів процесу з дільниці, коли там знаходяться силовики, а потім зникає частина документів. Це – неможливо. Ми, «Європейська Солідарність», будемо підтримувати розслідування і вимагати від слідчих органів їх провести», - зазначив Княжицький.

Він додав, що «Європейська Солідарність» також сподівається на справедливе рішення судів, до яких зі скаргами звернулись суб’єкти виборчого процесу, і очікує на реакцію інших політичних сил.

В «Європейській Солідарності» вважають, що нині головне їхнє завдання – це привернути увагу суспільства до порушення права на довиборах у Надвірній.

«Якщо ми привернемо увагу всього суспільства до того, як брудно відбувались вибори на 87-му округу, то це єдиний спосіб завадити повторення таких сценаріїв в Україні», - додав народний депутат від партії "ЄС" Володимир В’ятрович.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня на Прикарпатті відбулися проміжні вибори народного депутата по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів. Підрахунок голосів закінчився на 8-му добу. За інформацією руху ЧЕСНО, на 5 дільницях ОВК визнала голосування недійсним. На цих ДВК перемагав Олександр Шевченко (партія "За майбутнє").

Читайте також: Довибори у Раду: на Прикарпатті відкрили 17 кримінальних проваджень

Також, за даними «ЧЕСНО», члени ОВК при перерахунку голосів на 20 дільницях виявили нестачу близько 500 бюлетенів. Згідно з інформацією в протоколах від ДВК, це голоси за Шевченка.

Раніше ЦВК оголосила про перемогу на довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка. За результатами виборів Вірастюк отримав 31,25%, або 15 076 голосів виборців; кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко - 29,69%, або 14 327 голосів; кандидат від партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський - 28,86%, або 13 927 голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-