На Донеччині споруджують центр відновлення лісів

На Донеччині споруджують центр відновлення лісів

Велике будівництво
Укрінформ
За президентською програмою «Велике будівництво» у Лимані на Донеччині будують селекційно-насіннєвий центр для відновлення лісів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Кириленко на брифінгу в Краматорську.

«Нарешті розпочато будівництво закладеного приблизно три тижні тому нового селекційно-насіннєвий центру у Лимані. Це дасть нам змогу відновити ліси Донеччини, які перебувають у відверто жахливому стані через пожежі, бойові дії і вирубки. По планах цей селекційний центр забезпечить на рік випуск 1 млн 200 тис. сіянців покращеної якості», - сказав очільник області.

Читайте також: Створення індустріальних парків стане частиною «Великого будівництва»

Він зазначив, що вже цьогоріч планується завершити його будівництво з урахуванням надходження обладнання. «Тому що обладнання, на жаль, ще не виробляється в Україні, це шведське обладнання», - пояснив Кириленко.

Він нагадав, що Донецька область цього року запланувала реалізовувати 34 проєкти в рамках президентської програми «Велике будівництво». 29 з цих проєктів мають соціальну спрямованість (школи, дитсадки, медичні заклади, спортивні об’єкти), 5 – це проєкти економічного розвитку. Більшість із запланованого має бути завершено до кінця цього року (21 проєкт), решта (13) - у 2022 році.

Читайте також: Зеленський розраховує на інвестиції Катару у технології, інфраструктуру та аграрну сферу

Як повідомлялося, президентська програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч у межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-