На вугільній шахті в Нововолинську обірвався ліфт, є постраждалі

На вугільній шахті в Нововолинську обірвався ліфт, є постраждалі

Укрінформ
На вугільній шахті в Нововолинську Волинської області унаслідок аварії ліфта постраждали робітники. Дев'ять гірників доставлені в лікарню.

Про це у своєму Facebook повідомив мер міста Борис Карпус, передає Укрінформ.

"Маємо тривожні новини з шахти №9 "Нововолинська". На великій швидкості шахтна кліть опустилася на забій. Дев'ять шахтарів постраждали. Серед них - мешканці Нововолинська та навколишніх сіл", - написав він.

Читайте також: Міненерго планує за рік ліквідувати шахту «Надія» на Львівщині

Карпус сконтактувався з керівництвом лікарні, де його запевнили, що стан постраждалих стабільний, загрози життю немає.

"Деякі отримали забої та переломи легкого ступеня. Двоє - на витяжці. Один постраждалий - з відкритим переломом стегна, стан середньої тяжкості", - повідомив чиновник.

Він зазначив, що ситуація під контролем, а в понеділок, 5 квітня, службове розслідування інциденту почне підрозділ Держпраці у Волинській області.

Нагадаємо: ДП Шахта № 5 «Нововолинська». Входить до ВО «Волиньвугілля». Розташована у місті Нововолинськ Волинської області. Працює з 1959 року, має проєктну потужність 450 тис. т/рік. 1991 року фактичний видобуток становив 1163 т/добу. 2003 року видобуто 68 тис.т. вугілля.

Шахта має два вертикальних стовбури глибиною майже 400 метрів та відпрацьовує два вугільних пласта: n7, n8 потужністю 0,7-0,9 м з кутами падіння 0-3о.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-