На Харківщині розслідують обставини смерті новонародженої дитини

На Харківщині розслідують обставини смерті новонародженої дитини

Укрінформ
У Харківській області слідчі розслідують обставини смерті новонародженої дитини. За попередніми даними, немовля народилося мертвим, а його матір майже півроку зберігала тіло в сараї.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції в Харківській області, передає Укрінформ.

«Третього квітня о 17:11 до оператора служби «102» зателефонував 44-річний мешканець селища Коротич Харківської області в стані алкогольного сп’яніння. Чоловік повідомив, що 2 квітня його співмешканка нібито на городі власного домоволодіння поховала свою дитину», - йдеться у повідомленні.

Під час виїзду на місце поліціянти встановили, що 34-річна громадянка у жовтні 2020 року народила вдома мертву дівчинку і після пологів заховала її тіло в сараї на подвір'ї. Співмешканцю, який тоді перебував на заробітках у Києві, жінка розповіла, що залишила новонароджену дитину в лікарні.

Читайте також: Породіллю, яка викинула у вбиральню дитину, відправили під нічний домашній арешт

Другого квітня між співмешканцями, які знаходились в стані алкогольного сп’яніння, стався конфлікт, під час якого жінка повідомила, що дитина померла та віддала чоловіку пакунок з нібито тілом дитини. Того ж дня близько 10:30 заявник на городі на території домоволодіння поховав тіло маляти, дізналися правоохоронці.

В ході огляду подвір'я домоволодіння та розкопок працівники поліції виявили тіло новонародженої дитини у стані гнилісних змін. Тіло немовля направлено до моргу.

Читайте також: Лікарка розповіла про стан дитини, яку породілля викинула у вбиральню на Харківщині

Відомо, що жінка під час вагітності на обліку у лікаря-гінеколога не перебувала, про пологи та смерть дитини нікому не повідомляла. На вихованні вона має ще двох малолітніх дітей.

За подією слідчі внесли дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 117 (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини) Кримінального кодексу України.

На даний час усі обставини та причини смерті з'ясовуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-