Головлікар харківської лікарні помер від ускладнень COVID-19

Головлікар харківської лікарні помер від ускладнень COVID-19

Укрінформ
Головлікар Харківської міської опорної лікарні №18 Борис Менкус помер у лікарні внаслідок загострення хронічної хвороби - цукрового діабету - в результаті коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

Борис Володимирович Менкус працював у міській лікарні №18 з 1978 року - спочатку лікарем-хірургом, потім начмедом. З 2005 року був головним лікарем медичного закладу.

У жовтні 2020 року він захворів на коронавірус, який загострив його хронічні захворювання, в першу чергу - цукровий діабет, від чого 4 квітня Менкус помер.

Як уточнили кореспонденту Укрінформу у лікарні №18, лікар на момент смерті перебував у комі, і цей стан тривав кілька місяців. "Багатопрофільна лікарня №18 почала приймати хворих на коронавірус у жовтні 2020 року, і Менкусу ще довелося шукати медперсонал. Тоді ж він прооперував хворого, в якого пізніше виявили коронавірус. У результаті лікар сам інфікувався. Хвороба ускладнила його хронічні захворювання. Було зроблено все, що тільки можливо, але, на жаль, смерть перемогла", - додали у лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 4 квітня на Харківщині за даними Харківського обласного лабораторного центру – 1 388 нових випадків COVID-19, померли 28 людей.

На цей час, за даними Харківської ОДА, внаслідок COVID-19 у регіоні померли 53 медпрацівники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-