Смертельна ДТП на «острівці безпеки» у Харкові: суд продовжив запобіжний захід підозрюваним

Смертельна ДТП на «острівці безпеки» у Харкові: суд продовжив запобіжний захід підозрюваним

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід обом учасникам дорожньо-транспортної пригоди на "острівці безпеки" на проспекті Науки у центрі Харкова, внаслідок якої загинула жінка-пішохід.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі суду.

"Суд задовольнив клопотання прокурора та продовжив арешт як запобіжний захід для обох підозрюваних на два місяці - до 21 травня. Причому одного з водіїв, який є громадянином Єгипту, залишили під вартою у СІЗО, а іншого - під нічним домашним арештом без застави", - зазначили у пресслужбі.

Також у суді зазначили, що батько 10-річного потерпілого у ДТП вимагає 500 тис. грн моральної та 14 тис. грн матеріальної компенсації: "Дитина перенесла дві операції, пів року перебувала у гіпсі через зламані ноги та руку, попереду ще одна операція".

Чергове засідання суду призначено на 13 травня.

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада 2020 року 22-річний іноземець, водій Volkswagen, не впорався з керуванням та допустив наїзд на пішоходів, які перебували на "острівці безпеки" на проспекті Науки в Харкові. Внаслідок ДТП троє осіб були госпіталізовані: 48-річний чоловік, дев'ятирічний хлопчик та 60-річна жінка. Однак постраждала померла у лікарні 20 лютого 2021 року, не прийшовши до тями.

Тоді суд відправив під варту підозрюваного у ДТП громадянина Єгипту, який може вийти із СІЗО в разі внесення застави в сумі 10,5 млн грн.

У січні 2021 року стало відомо, що у справі ДТП з'явився другий підозрюваний - водій Volkswagen Jetta. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Підозрюваним загрожує до 8 років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-