Затор у Суецькому каналі затримав кисневі бочки для COVID-лікарень Харківщини

Затор у Суецькому каналі затримав кисневі бочки для COVID-лікарень Харківщини

Укрінформ
Придбані для COVID-лікарень Харківщини кисневі бочки затримуються через затор в Суецькому каналі, який виник 24 березня.

Про це на брифінгу сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, кисневі ємності закупили за кошти державної субвенції, і вони вже мали б бути в Харкові.

«Листа від компанії транспортної ми отримали. Близько 4 квітня очікуємо, що це судно зайде в порт України. Відповідно, протягом наступного тижня ті бочки, про які ми говорили, - для «чорнобильської лікарні», для районних лікарень, дві - для дитячої інфекційної лікарні», - розповів Черняк.

Читайте також: У COVID-лікарнях Чернігівщини - найбільше хворих «на кисні» з початку пандемії

Він додав, що зараз, аби не втрачати часу, бочку для «чорнобильської» лікарні, де проклали додаткові траси, візьмуть в районі, де в лікарні лежать пацієнти не в такому тяжкому стані, і тому для них достатньо концентраторів.

Як повідомляв Укрінформ, в області не вистачає місць із кисневими точками, тому наразі у лікарнях ведуться роботи з прокладання кисневих трас.

Читайте також: У Львівському центрі легеневого здоров’я встановили нову кисневу станцію

Як повідомлялося, велетенський контейнеровоз Ever Given, який сів на мілину та перекрив Суецький канал 24 березня, став причиною величезного затору. Зрушити судно з місця вдалося 27 березня після вилучення понад 20 тис. тонн ґрунту під ним.

Фото: dpa/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-