МОЗ перевірило СOVID-лікарні у Харкові - знайшли розбіжності в даних про ліжка

МОЗ перевірило СOVID-лікарні у Харкові - знайшли розбіжності в даних про ліжка

Укрінформ
Комісія Міністерства охорони здоров’я перевірила 13 СOVID-лікарень, які знаходяться в Харкові, на відповідність інформаційних даних до фактичної кількості ліжок. Розбіжності знайшли в двох міських і двох відомчих закладах.

Про це повідомила директор Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Вікторія Мілютіна, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що згідно з наказом МОЗ, перевірялися 13 лікарень: 5 міських, 2 відомчі заклади «Укрзалізниці» та 6 закладів, підпорядкованих обласній раді.

«Ми подивилися кількість ліжок у закладах, які фактично виділені для госпіталізації хворих, кількість ліжок, які фактично забезпечені подачею кисню або централізовано, або за допомогою кисневих концентраторів, кількість ліжок без кисню, кількість зайнятих ліжок з тих, які фактично забезпечені киснем. По кожній лікарні зробили висновки - наскільки кількість фактичних ліжок відповідає заявленій за цими всіма критеріями», - сказала Мілютіна.

Так, за її словами, в лікарнях обласного підпорядкування фактична кількість ліжок, кількість ліжок, забезпечених киснем, повністю відповідає заявленим даним. А в Харківській міській лікарні № 25 фактично наявні 238 ліжок замість 250 заявлених, у міській лікарні №18 є 53 ліжка, які додатково були відведені для СOVID-хворих, але поки ще триває набір медичного персоналу.

Читайте також: Заповненість COVID-ліжок у лікарнях столиці перевищує 80% - Кличко

«Також є певна невідповідність лікарень «Укрзалізниці» №1 і №2. В першій лікарні 130 ліжок фактично виділено і надає допомогу, у другій лікарні 100 ліжок. А повинно бути 300 і 400 ліжок», - зазначила Мілютіна.

Вона наголосила, що всі ліцензовані НСЗУ лікарні «Укрзалізниці» отримали фінансування на лікування пацієнтів з коронавірусом відповідно до пакетів, але скільки коштів фактично отримали заклади, їй не відомо. Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк зі свого боку пояснив, що всі лікарні «Укрзалізниці» не мають статусів юридичної особи, тому гроші перераховувалися АТ, яке мало здійснити внутрішній розподіл.

Черняк додав, що область надавала на прохання керівників харківських лікарень «Укрзалізниці» допомогу у вигляді витратних матеріалі, медикаментів і засобів індивідуального захисту.

Читайте також: Показник госпіталізацій COVID-хворих перевищений у Києві й 21 області

«Ми домовляємося про те, щоб ті ліжка, які визначені під госпітальну базу, під COVID, все-таки був знайдений ресурс і можливість, в тому числі «Укрзалізниці» щодо розширення цих двох лікарень, тому що бачимо, що є в цьому потреба», — сказав Черняк.

Він також зазначив, що наразі вирішується питання з електромережами у цих закладах – підключити одночасно велику кількість кисневих концентраторів там поки неможливо.

Як повідомляв Укрінформ 30-31 березня в Харкові комісія Міністерства охорони здоров’я перевіряла лікарні, де лікують пацієнтів із COVID-19, щоб верифіковані дані, які надходять із регіону.

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» заявила, що оперативно вирішує питання забезпечення відомчих лікарень засобами для лікування хворих на COVID-19.

Читайте також: Укрзалізниця забезпечила понад 800 ліжок для COVID-хворих у відомчих лікарнях

В АТ повідомили, що «через дії керівництва служби безпеки Укрзалізниці, які впродовж 4 місяців не могли надати свого кандидата до тендерного комітету філії «Центр охорони здоров’я», було зірвано 35 тендерів». Замість запланованих 170 млн грн на закупівлю матеріально-технічних ресурсів на філію було спрямовано лише 11 млн грн або 114 тис. грн на місяць на кожну відомчу лікарню.

В «Укрзалізниці» запевняють, що «вирішуються питання щодо збільшення кількості місць у залізничних лікарнях із підведеним киснем, встановлення кисневих мереж, заміни електромережі, яка зношена».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-