У Рівному нова об’їзна прискорить транзитні перевезення - фото

У Рівному нова об’їзна прискорить транзитні перевезення - фото

Велике будівництво
Укрінформ
Суттєво поліпшить транзитні потоки у Рівному Північний об'їзд, який облаштовують у рамках проєкту Президента «Велике будівництво».

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби облдержадміністрації.  

«Дорогу у напрямку Устилуг - Луцьк - Рівне, що знаходиться на Північному обході, завершать вже до кінця літа. Це перший відрізок із запланованих трьох, що суттєво покращить транзитну спроможність міста. Йдеться про 6-ти кілометрову ділянку, яку з «нуля» прокладають в рамках програми Президента «Велике будівництво». Це масштабний проєкт для Рівного, на яке місто чекало понад 30 років», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Північний об’їзд розвантажить увесь транзитний потік транспорту та зупинить навантаження на дорожню систему.

Читайте також: На Тернопільщині відновлюють дорогу між двома містами

Наразі на об’єкті Устилуг - Луцьк - Рівне повністю завершено влаштування основи та нижніх шарів асфальтобетону по усій протяжності проїзду.

За підрахунками, майбутнім обходом щодня їздитиме понад 14 тисяч автомобілів. Вартість проєкту - близько 2 млрд грн.

Читайте також: На Вінниччині реконструювали приймальне відділення лікарні

Як повідомляло агентство, Північна об’їзна дорога дасть можливість звільнити обласний центр від транзитних автомобілів, що прямують трасою М-06 з Житомира та Києва у напрямку Луцька та КПП "Устилуг" – автошляхом Н-22.

Виведення значного потоку транзитного транспорту за межі міста за рахунок будівництва цієї дороги розвантажить міські вулиці від транзитного транспорту, збереже від руйнування дорожнє покриття, підвищить безпеку руху, поліпшить екологічну ситуацію в місті та сприятиме розвитку Рівного як важливого транспортного вузла.

Читайте також: Укравтодор оновить 400 кілометрів доріг держзначення на Луганщині

Програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів.

За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, у поточному році в рамках цієї програми буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Зокрема, за умови достатнього фінансування до кінця 2023 року Укравтодор може відновити всю мережу загальнодержавних доріг, яка налічує понад 20 000 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-