У Запоріжжі лікарі вимагали в пацієнтів з інвалідністю гроші за операції - СБУ

У Запоріжжі лікарі вимагали в пацієнтів з інвалідністю гроші за операції - СБУ

Фото, відео
Укрінформ
Посадовці Запорізької міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги вимагали гроші в пацієнтів з інвалідністю за проведення нейрохірургічних операцій.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передає Укрінформ.

«Служба безпеки України викрила посадовців Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запорізької міськради, причетних до одержання хабарів. Вартість медичних «послуг» учасників корупційної схеми становила до пів мільйона гривень. Задокументовано факти вимагання грошей з інвалідів 1 та 2 груп за проведення нейрохірургічних операцій», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, за попередніми даними слідства, протиправну діяльність організували декілька посадовців медустанови. Зловмисники вимагали гроші з громадян за надання послуг, які підпадають під безоплатну медичну допомогу. Для передачі неправомірної вигоди організатори схеми залучили посередника. «Розмір хабарів залежав від «пакету послуг», у тому числі за проведення операцій, розміщення в окремій палаті, безперешкодне оформлення документів встановленого зразка», - зазначили в СБУ.

Для легалізації незаконної діяльності посадовці отримували від пацієнтів підписані заяви про нібито добровільні «внески» на розвиток медичної установи.

Правоохоронці затримали посередника у приміщенні медзакладу під час передачі хабаря. Одного з організаторів оборудки затримали у власному кабінеті.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також: У Києві лікарки вимагали $3 тисячі за присвоєння інвалідності

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших причетних осіб, у тому числі керівництва медзакладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-