У Запоріжжі провели хірургічну операцію тривалістю 15 годин

У Запоріжжі провели хірургічну операцію тривалістю 15 годин

Фото
Укрінформ
У Запорізькій обласній клінічній лікарні вперше провели надскладну операцію протезування висхідної дуги аорти та заміни артеріального клапана - вона тривала 15 годин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на пресслужбу лікарні.

Пацієнт - 39-річний чоловік, якого госпіталізували з підозрою на інсульт, що стався під час занять зі штангою у спортзалі. Комплексна діагностика виявила причину гострого мозкового порушення - розрив аорти. Чоловік потребував термінового оперативного втручання, але транспортувати його до Києва було неможливо. Тож зі столиці прибула команда лікарів на чолі з одним із провідних спеціалістів України у сфері патології аорти, завідувачем відділення хірургічного лікування патології аорти Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова Віталієм Кравченком.

Унікальна операція у Запоріжжі / Фото: Запорізька обласна клінічна лікарня

"З огляду на тяжкий стан пацієнта було прийнято рішення оперувати на місці. Ввечері ми виїхали з Києва і вже з ранку, 30 березня, розпочали хірургічне втручання, яке тривало понад 15 годин", - цитує Кравченка пресслужба лікарні.

У ході операції було зупинено кровотік і запущено штучний кровообіг, а температуру тіла пацієнта знизили до 22 градусів. 

Читайте також: У Сумах літньому пацієнту з коронавірусом провели складну операцію

Зараз чоловік перебуває під пильним наглядом кваліфікованих лікарів Запорізької обласної клінічної лікарні - реаніматологів, кардіохірургів, невропатологів, інсультних неврологів.

В Україні щорічно фіксується 3,5 тисячі випадків розриву аорти. Тільки в Інституті Амосова проводять понад 300 подібних операцій на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-