У Слов'янську сесія міськради відбулася, але бюджет міста знову не прийняли

У Слов'янську сесія міськради відбулася, але бюджет міста знову не прийняли

Укрінформ
Сьогодні в Слов'янську сесія міської ради відбулася, але через розбіжності депутатів бюджет міста на 2021 рік знову не був прийнятий.

Як передає Укрінформ, про це 31 березня на своїй сторінці в Фейсбуці повідомляє Слов'янський міський голова Вадим Лях.

«Отже, про сьогоднішню сесію. Як завжди останнім часом - дуже емоційно, барвисто, на публіку. Але по суті - бюджет знову не прийнятий. Правки, які за п'ять хвилин до голосування внесла фракція «Наш край», викликали цілком доречні питання в інших депутатів. На слух розподіляти півтора десятка мільйонів були згодні не всі», - повідомив очільник міста. Він уточнив, що «бюджет навіть не був проголосований за основу».

Лях пояснив процедуру внесення правок до бюджету і підкреслив, що спочатку треба депутатам прийняти документ (бюджет міста) за основу, а потім можна вже вносити правки.

«... За фактом «за» основу проголосували 19 осіб, не вистачило одного голосу. Повним складом не голосували депутати від ОПЗЖ, не голосувала Неля Штепа, Рада Вишемирська. Цікаво, що не голосував і сам автор правок - Юрій Макогон», - поскаржився мер.

При цьому він, припиняючи «можливі закиди», розповів, що його брат - депутат міськради Сергій Лях не голосував з поважної причини, бо був «змушений терміново піти - операція у дочки».

Читайте також: У Слов'янську виявили схрон з тротилом і мінами бойовиків, які планували диверсії на Донеччині

На думку Ляха, багато депутатів просто не збиралися приймати бюджет і «соціальні» правки були внесені ними «для іміджу».

Мер пояснив «соціальну спрямованість» цих правок до бюджету міста.

«За великим рахунком, їх автор запропонував забрати гроші у ЖКГ і розподілити їх на школи, лікарні, мистецтво... Виходить: однією рукою вимагати відремонтувати дороги, купити сміттєві баки й освітлити вулиці, а іншою - забирати кошти з цих статей», - зазначив Лях.

Він нагадав, що в нинішньому проєкті бюджету міста на соціальні потреби призначено більш як 700 млн грн, а на житлово-комунальне господарство - 52 млн грн.

Як повідомлялося, в Слов'янську не змогли прийняти бюджет-2021 до нового року через розбіжності в депутатському корпусі. З початку 2021 року ухвалити бюджет також не змогли, тому що декілька разів зривалася сесія міськради через відсутність кворуму.

Проєкт бюджету Слов'янська на 2021 рік ще з 4 грудня 2020 року був доступний на сайті міськради, і всі депутати давно могли б його вивчити, але місто продовжує жити за формулою «1/12».

Мер Слов'янська повідомляв, що через неприйняття міського бюджету вже виникають проблеми з наданням медичної допомоги населенню, страждають і інші напрямки життєдіяльності міста - ремонт доріг, прийняття інвестпроєктів.

Крім того, в Слов'янську через низьку оплату за водопостачання з 1 березня скорочена на 15% подача питної води, мер пояснив це теж неприйняттям міського бюджету.

Фото: Вадим Лях у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-