На Львівщині цьогоріч планують відремонтувати понад 300 кілометрів доріг

На Львівщині цьогоріч планують відремонтувати понад 300 кілометрів доріг

Велике будівництво
Укрінформ
Львівщина має амбітний план на 2021 рік – відремонтувати за кошти держбюджету 300 км доріг державного значення. На це потрібно 6,3 млрд грн.

Як повідомляє пресслужба Львівськокої ОДА, про це зазначив сьогодні, 30 березня, під час онлайн-дискусії "Велике будівництво-2021. Львівщина" голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає Укрінформ.

Зазначається, що на дорогах державного значення планується відремонтувати 300 км автополотна та 48 мостів. Відповідні пропозиції подали до Державного агентства автомобільних доріг. Окремо, за рахунок кредиту Республіки Польща, заплановано відремонтувати ще 68,7 км.

Зокрема, Козицький наголосив, що цього року стартує будівництво Північної об’їзної Львова. Усі роботи здійснюватимуться за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на умовах співфінансування, а це означає, що проєкт відповідає найвищим соціальним, безпековим та екологічним стандартам.

“Нова траса з’єднає автомобільну дорогу Київ - Чоп із трьома шляхами державного значення, які ведуть від Львова до кордону з Польщею. Її довжина - 23 км. Уже затверджено проєкт Північної об’їзної та підписано Угоду між Урядом України та ЄБРР і ЄІБ про надання кредиту. Після всіх додаткових досліджень Укравтодор оголосить тендер. Очікуємо, що будівництво дороги може розпочатись восени 2021 року, триватиме приблизно 4 роки”, – зазначив голова ОДА.

Інший важливий проєкт – дорога Стрий - Ходорів, протяжністю 44 км. Вона є частиною найдовшої траси країни, яку хочуть прокласти до 30-річчя Незалежності України. Фактично зшиває Україну - пролягатиме від Стрия до Ізвариного на Луганщині. Зараз проводиться тендер на визначення підрядника.

Читайте також: Укравтодор розпочав оновлення доріг на Дніпропетровщині

Також голова облдержадміністрації зазначив, що найближчим часом планують почати ремонт дороги від Стрия до кордону з Польщею – до Нижанкович. Саме тут польська сторона планує цього року приступити до спорудження автомобільного пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце.

Як повідомлялося, у 2020 році у Львівській області в рамках президентської програми «Велике будівництво» відремонтували 278 км доріг. Серед них дві дороги до пунктів пропусків із Польщею, кілька аварійних мостів та інші відрізки доріг національного та територіального значення. Загалом на дороги області у 2020 році витратили понад 2,9 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-