Вибухи під Маріуполем у 2017 році: екскомандиру військової частини загрожує до семи років

Вибухи під Маріуполем у 2017 році: екскомандиру військової частини загрожує до семи років

Укрінформ
До суду передали справу колишнього командира військової частини, недбалість якого призвела до пожежі і детонації боєприпасів на військовому артилерійському складі під Маріуполем 22 вересня 2017 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, колишній командир військової частини не забезпечив належний стан протипожежної безпеки, не організував покіс сухої трави та облаштування мінералізованої смуги з очищеного ґрунту, що могла б запобігти та унеможливити розповсюдження вогню на території складу.

Вогонь під час пожежі, яка виникла внаслідок загоряння сухої трави у полі поряд зі складом, перекинувся на територію артскладу військової частини.

Обвинувальний акт стосовно екскомандира за недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, що заподіяло тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України) направлений до суду.

Читайте також: На Луганщині СБУ виявила схрони бойовиків зі снарядами далекобійної артилерії

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Як повідомляв Укрінформ, пожежа на складах боєприпасів у Нікольському районі Донецької області сталася через умисний підпал трави. Водночас мала місце недбалість з боку військовослужбовців частини, де зберігалися боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-