Громади Дніпропетровщини мають найвищий рівень доходів на одного жителя

Громади Дніпропетровщини мають найвищий рівень доходів на одного жителя

Децентралізація
Укрінформ
Громади Дніпропетровської області лідирують в Україні за рівнем власних доходів на одного жителя за результатами 2020 року.

Про це йдеться у пресрелізі Дніпропетровського регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою", який є у розпорядженні Укрінформу.

"Територіальні громади Дніпропетровської області продемонстрували найкращий показник власних доходів на одного мешканця порівняно з іншими областями України за результатами 2020 року – 9308,9 грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з-поміж 62 територіальних громад Дніпропетровської області, які перебували на прямих міжбюджетних відносинах з державним бюджетом у 2020 році, у 38-ох спостерігається зростання власних доходів у розрахунку на одного мешканця.

"Найбільший приріст доходів мають Широківська (+23%), Новопокровська (+20,6%), Роздорська (+18,2%), Першотравневська (+17,2%), Саксаганська (+15,8%), Девладівська (+14,1%) територіальні громади", - зауважили у регіональному офісі.

За рівнем видатків на одного мешканця на Дніпропетровщині найкращі Троїцька (29,5 тис. грн), Слобожанська (22,3 тис. грн), Вербківська (18,2 тис. грн), Богданівська (14,3 тис. грн) територіальні громади.

Читайте також: У громадах Тернопільщини створили місцеві фінансові органи

Водночас 24 територіальні громади мають втрати за цим показником. Найбільші - у Миколаївській громаді Петропавлівського району (-39,9%), Богданівській (- 22,2%), Миколаївській Васильківського району (-18,3%). Як пояснюють у регіональному офісі, це зумовлено не лише зменшенням надходжень, а й збільшенням територіальних громад за показником чисельності населення внаслідок приєднання територій у 2019 – 2020 роках.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-